Diyarbakır’daki Evlat Nöbeti Tutan Aileler Tezkereye "Hayır" Kararına Tepki Gösterdi

Evlat nöbetindeki acılı aileler, tezkereye ‘hayır’ oyu veren CHP'ye tepki gösterdi. Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan aileler, CHP'yi HDP ile eş değer görüyor.

30.10.2021-17:45 - (Son Güncelleme: 30.10.2021-17:50)

Diyarbakır annelerinin acılı bekleyişi sürüyor. Bir umut içinde PKK’nın kaçırdığı çocuklarına kavuşmak isteyen ailelerin bu süreç içerisinde muhalefete olan tepkisi de giderek artıyor.


CHP EŞİTTİR HDP

Bununla beraber son günlerde Türkiye gündemine oturan te Irak ve Suriye tezkeresi kararı Meclis'ten geçti ama tartışmalar hız kesmeden devam ediyor. Uzun süredir beklediği evladına kavuşan 'Diyarbakır Anneleri'nden Ayşegül Biçer, CHP'nin tezkereye hayır oyu vereceğini açıklamasına tepkisini göstererek ‘CHP artı HDP eşittir PKK" sözleriyle karşılık verirken, evlat nöbeti tutan Süleyman Aydın ise ‘Devletimizin yanındayız’ ifadelerini kullandı.


DİYARBAKIR ANNELERİ’NİN EVLAT NÖBETİ 789. GÜNÜNDE

Diğer yandan çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu olduğunu düşünen acılı ailelerin, 3 Eylül 2019 tarihinde başlattığı oturma eylemi 789. Gününde vazgeçmeden devam ediyor. Anne ve babalar çocuklarına kavuşuncaya kadar nöbetlerini sürdürmekte kararlı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal