Diyarbakır’daki Acılı Anne Güzide Demir Çağrıda Bulundu! Gelin Çocuklarımızı Birlikte İsteyelim

Gözlerinden sakındıkları evlatları alçak PKK tarafından dağa kaçırılan acılı ailelerin HDP il binası önünde başlattıkları evlat nöbeti, 646’ncı gününde de sürüyor.

09.06.2021-15:45 - (Son Güncelleme: 09.06.2021-15:45) Diyarbakır’daki Acılı Anne Güzide Demir Çağrıda Bulundu! Gelin Çocuklarımızı Birlikte İsteyelim

Evlat nöbetindeki acılı ailelerin bekleyişleri gün geçtikçe devam ediyor. Diyarbakır’da evlatları alçak PKK tarafından kaçırılan 226 acılı ailenin HDP İl Başkanlığı önünde başlattıkları eylem, 646’ncı gününde. Nöbet çadırını terk etmeyip orada bekleyen aileler, evlatlarını HDP’den geri istedi. Bundan 6 sene evvel PKK’lı teröristler tarafından dağa kaçırılan oğlu Aziz için nöbete hiç durmadan devam eden anne Güzide Demir,oğluna duyduğu özlemi dile getirerek, ‘Yaklaşık 2 yıldır burada eylemimizi sürdürüyoruz. Kimseden cevap alamadık şimdiye kadar. 6 yıldır oğlumu görmedim, sesini duymadım. 

‘ORASI SENİN YERİN DEĞİL’ 

Oğlum Aziz, neredeysen gel, seni çok özledim. Orası senin yerin değil gel, güvenlik güçlerimize teslim ol. Kardeşlerin, yeğenlerin, hepsi seni çok özledi; kucak açıyoruz sana, neredeysen eve gel. 

'ÇOCUKLARIMIZ DAĞDA KALMASIN’

Orada kardeş, kardeşi öldürüyor oğlum, orası senin yerin değil. Arkadaşlarınla toplanın, gelip güvenlik güçlerimize teslim olun. Anneler, babalar, siz de gelin; çocuklarımızı isteyelim bu HDP ve PKK'dan. Gelin, bize katılın, çocuklarımız dağda kalmasın’ ifadelerini kullanarak oğluna dön çağrısında bulundu.


24 AİLE ÇOCUKLARINA KAVUŞTU 

Diğer yandan 8 sene evvel PKK'lı teröristler tarafından kızı kaçırılan Ceylan için Bursa'dan gelen ve evlat nöbetine umudunu kaybetmeden devam eden anne Türkan Mutlu, kızı gelene kadar gitmeyeceğini söyleyip ‘Ben kızımın eline Kur’an-ı Kerim ve kalem verdim. HDP, kızımın elinden bunları aldı; silah verdi. Biz anne olarak evlatlarımızı istiyoruz. Ben Ceylan'ımı alana kadar bu kapıdan gitmem’ ifadelerini kullandı. Diyarbakır'da ikamet eden Mehmet Akar, 2 sene evvel 21 Ağustos'ta ortalıktan kayboldu. PKK örgütü teröristler tarafından oğlunun dağa kaçırıldığını düşünen anne Hacire Akar, diğer gün HDP Diyarbakır il binası önünde oturma eylemi başlattı. İki sene önce 21 Ağustos’ta ortalardan kaybolan oğlu Mehmet Akar için HDP binası önünde eyleme yapmaya başlayan Hacire Akar’ın gerçekleştirdiği eyleminin 3’üncü gününde oğluna kavuşması diğer ailelere umut kapısı olmuş, Akar’ın çağrısı ile çocukları kaybolan aileler 3 Eylül 2019’da eyleme başlamıştı. Akar ile 24 aile daha çocuklarına kavuşmuştu. 

SİZ ANNE DEĞİL MİSİNİZ?’ 

Mutlu, HDP’li mlletvekili annelere seslenip empati yapmak istediklerini dile getirerek ‘Kızım, Balıkesir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'ne başlayacaktı. HDP benim kızımı kandırdı. Ben kızımın eline Kur’an-ı Kerim ve kalem verdim. HDP, kızımın elinden bunları aldı, silah verdi. Biz anne olarak evlatlarımızı istiyoruz. 8 sene oldu, Ceylan'ımın acısı çekiyorum. Benim çocuğumu, bana karşı konuşturdular. Beyinlerini zehirliyorlar. Bütün HDP'li milletvekili annelere sesleniyorum. Siz anne değil misiniz? Sizin akşam eve gidince vicdanınız sızlamıyor mu? Bütün dünya Diyarbakır annelerini duysun. Bir hafta kendinizi bizim yerimize koyun, nasıl dayanacaksınız? Ben 8 senedir Ceylan'ımın acısını çekiyorum.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal