10 Haziran'da Yasaklar Kalkacak mı?

10 Haziran'dan sonra yasaklar bitecek mi? Kabine Toplantısı ne zaman? Yasaklar ne zaman bitecek? Normalleşmede yeni adım ne zaman?

09.06.2021-15:37 - (Son Güncelleme: 09.06.2021-15:37)

Vaka sayılarındaki düşüş sebebi ile 1 Haziran tarihi sonrası normalleşme yolunda adım adım ilerleme kararı alındı. Her geçen gün vaka sayılarında görülen ciddi düşüş ve aşılamada oranlarında görülen artış sokağa çıkma yasaklarının kaldırılmasına dair beklentileri de vatandaşlarda arttırıyor. Bu hafta yapılacak olan Kabine Toplantısı tarihi yaklaşırken toplum içerisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı açıklamalar bekleniyor.

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN?

Ülke genelinde, hafta sonu yasaklarının kaldırılması ya da vaka sayısında düşüş seyrinin bulunduğu iller özelinde düzenleme yapılması beklentisi toplum içerisinde mevcut. Vaka sayılarında görülen düşüş ve kademeli normalleşmenin başarılı ilerlemesi neticesinde pek çok kısıtlama da esnetilmiş durumda. Kabine Toplantısı tarihinde değişikliğe gidilmesi de birtakım yasakların bir kere daha ele alınma ihtimalini ortaya çıkarmış durumda. 10 Haziran Perşembe günü gerçekleşecek olan toplantı içeriğinde sokağa çıkma yasaklarının da değerlendirilecek konular arasında olacağı öngörülüyor.

10 HAZİRAN'DAN SONRA YASAKLAR BİTECEK Mİ?

1 Haziran tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları ile hafta sonu Cumartesi günü sokağa çıkılabileceği, Pazar günü ise yasak olduğu ifade edilmişti. Söz konusu yasak ise Cumartesi günü saat 22.00’dan Pazartesi saat 05.00'a kadar sürüyor. 10 Haziran tarihinde yapılacak olan yeni açıklamalar neticesinde yasakların kalkacağı ile ilgili net bir bilgi şimdilik paylaşılmadı. Yeni normalleşme takvimi ile yasaklar ne zaman bitecek sorusunun yanıt bulacağı yönünde beklentiler mevcut.

YASAKLAR NE ZAMAN BİTECEK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tam normalleşme için 21 Haziran tarihini açıklamasında belirtmişti. Pazar günü sokağa çıkma yasaklarının kaldırılması için 21 Haziran tarihi beklenecek mi yoksa bu durum Kabine Toplantısı'nda yeniden mi masaya yatırılacak, Kabine Toplantısı sonrası yasaklar kalkacak mı sorusu toplantı ardından yapılacak açıklamalar ile yanıt bulmuş olacak.

NORMALLEŞMEDE YENİ ADIM NE ZAMAN?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarına göre normalleşme aşamasında yeni adım 21 Haziran tarihinde atılacak. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi 10 Haziran Perşembe günü toplanacak. Toplantı içerisinde alınacak olan kararlar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları ile kamuoyuna ilan edilecek. Bu toplantının neticesinde Pazar günü ve hafta içi akşamları sokağa çıkma yasağı ile ilgili son durum açıklık kazanmış olacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal