1 Haziran'dan Sonra Normalleşme Nasıl Olacak?

Tam kapanmadan önceki yasaklara benzeyen yeni kısıtlamalar 1 Haziran tarihinde bitecek. Peki, 1 Haziran'dan sonra ne olacak?

25.05.2021-17:34 - (Son Güncelleme: 30.05.2021-15:31)

Yayımlanan genelge içerisinde 1 Haziran tarihine kadar uygulanan yeni kısıtlamaların detayları paylaşılırken, 1 Haziran'dan sonrası için herhangi bir açıklama yapılmadı. Birçok esnaf ve vatandaş 1 Haziran tarihinden sonra birçok işletmenin ve kafelerin açılacağını umut ediyor. Peki, yasaklar ne zaman bitecek? 1 Haziran'dan sonra ne olacak?

1 HAZİRAN'DAN SONRA NE OLACAK?

1 Haziran tarihinin ardından normalleşme dönemi için atılacak olan adımlar Kabine Toplantısı sonuçları ile netlik kazanacak. Kritik toplantının öncesinde yeme-içme ve eğitim sektörlerinden de öneriler gelirken, dikkatler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına toplandı. 1 Haziran tarihinden sonrası atılması beklenen değişiklikler arasında düğünler, kafe, restoranlar ve eğitim öğretimde normalleşme dönemine girilmesi bulunuyor. Toplantıda Bakan Koca'nın da öneriler sunması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında olacak Kabine Toplantısı'nın 31 Mayıs Pazartesi günü yapılması bekleniyor.

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN?

1 Haziran tarihine kadar kademeli normalleşmenin süreceği açıklanan tedbirleri gündeme taşıyacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve kabinesi, koronavirüs vaka sayılarına göre yeni normalleşme sürecine başlanacak. 1 Haziran tarihi sonrası başlayacak olan normalleşme takvimi toplantının ana gündemini oluşturacak. Kritik Kabine Toplantısı 31 Mayıs Pazartesi günü gerçekleşecek.

1 HAZİRAN SONRASI NORMALLEŞME NASIL OLACAK? 

Vaka sayılarındaki azalmanın devam etmesi halinde 1 Haziran'dan sonra restoran ve kafeler kişi sınırlaması ile yeni normali karşılayacak. Haziran ayı için ilk doz aşılamada büyük bir aşama yaşanması beklenirken, bu durum kendiliğinden olacak şekilde 1 Haziran sonrası yasakları da etkisi altına alacak.

Düğün yapma isteğinde olan çiftlere de Kabine toplantısından çıkacak karar ile birlikte 1 Haziran sonrası müjde olabilir. Bu müjde gelirse düğün salonları belli misafir sayısı ile birlikte hizmet verebilecek.

İlk etapta açık bölgelerde düğünlerin yapılması öngörülürken, aşılamanın artması ile birlikte bu durumun kapalı düğün salonlarına kadar da ilerlemesi bekleniyor.

Vaka sayılarında görülen düşüş bu hız ile devam ederse, halı sahalar, spor salonları, yüzme havuzları da kapılarını yine müşterilerine açabilecek duruma gelebilir.

Normalleşme adımları hızlı bir şekilde alınırken, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu da çalışmalarına hız verdi. Bilim Kurulu'nun üzerinde çalışmış olduğu konular ile ilgili elde edilen bilgiye göre, normalleşme sürecinin başlayacağı haziran ayından itibaren sahillerde, parklarda, bahçelerde, kişiler arası iki metre mesafe bulunuyorsa, insanlar artık maskesiz oturabilecek ya da dolaşabilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal