Diyarbakır'da PKK Tarafından Vahşice Katledilen 4 Gencin Acısı Hala Tazeliğini Koruyor!

Diyarbakır'da 2014 senesinde gerçekleşen acı olayın izleri hala sürüyor. 6-7 Ekim'de Kurban eti dağıttığı sırada PKK yandaşları tarafından katledilen 4 gencin acılı aileleri yaşadıkları zor durumu anlattı.

07.10.2021-10:18 - (Son Güncelleme: 07.10.2021-10:40) Diyarbakır'da PKK Tarafından Vahşice Katledilen 4 Gencin Acısı Hala Tazeliğini Koruyor!

6-7 Ekim 2014'te Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde bir dernek tarafından yoksul kişilere dağıtmak için hazırlanan kurban eti paketlerini dağıttığı sırada düzenlenen izinsiz gösterilerde Terör örgütü PKK yandaşları tarafından vahşi bir şekilde katledilen Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz'un ailelerinin kaybettikleri evlatlarına duydukları özlem her geçen gün daha da artıyor. Aile üyeleri teröre olan tepkilerini dile getiriyor. Diyarbakır'da 7 yıl önce gerçekleşen vahşice olayda arkadaşlarının katledilmesine tanık olan ve saldırıdan yaralı bir şekilde kurtulan Yusuf Er ise aradan geçen yıllara rağmen yaşadıklarını unutmakta güçlük çekiyor. 

7 DEĞİL 70 SENE DE OLSA ACIMIZ DİNMİYOR 

7 yıl önce hain saldırıda katledilen gençlerden Ahmet Dakak'ın babası Öztekin Dakak, AA muhabirine açıklamalarda bulundu; ‘’70 sene de olsa 700 sene de olsa evladımızı unutamayız. Evlat acısı farklıdır. Eğer vahşice öldürülmüşse bu daha da zor. Evlat acısı kadar acı bir şey yoktur. Bu farklı bir acı. Allah kimsenin başına getirmesin, oğlumu çok özledim. Vahşice bir katliam işlendi. Acımız büyük. Selahattin Demirtaş'ın içeride (cezaevi) olması bu acımızı bir nebze de olsa düşürüyor, (HDP) adam toplar dağa gönderir. Zaten el ele verdiler ve bizim çocuklarımızı katlettiler. Oğlum sağ olsaydı belki çocuğunu kucağıma almıştım. Allah onları kahrı perişan etsin. Bizim ciğerimizi yaktılar.’’ ifadesini kullandı. 

BU ACI BİTMEZ 

Bir diğer acılı baba Mehmet Gökguz ise yaşanan bu vahşice olay için ‘’Ne Kurban Bayramı ne de 6-7 Ekim gelsin istiyorum. Bu günler yaklaştığında geceleri uyuyamıyorum çünkü her zaman çocuğum aklıma geliyor. Torunlarımı gördüğümde bile aklıma geliyor. Her şey unutulur ama bu acı bitmez. Allah hakkımızı bırakmasın. Bu olayda sorumlu ve azmettiriciler kimse onlar yakalansın. Bu azmettirici başta Selahattin Demirtaş'tır. Demirtaş'a hak ettiği cezayı versinler.’’ ifadesinde bulundu. 

HDP VE PKK'YA SESLENİYORUM

Diyarbakır’da gerçekleştirilen vahşi saldırıdan yaralı kurtulan Yusuf Er, ‘’Vahşi bir olaydı. Arkadaşlarımı hiçbir zaman unutmayacağım. Sürekli rüyalarıma giriyorlar. Mezarlarını ziyarete buruk bir şekilde gidiyorum. Onlar fakirin, mazlumun, yetimin evine kurban eti girsin diye mücadele ettiler. HDP ve PKK'ya şunu söylüyoruz ki bu bölgede Yasin Börü ve arkadaşları hiçbir zaman bitmeyecek. Onları katlettiler. Başka Yasin'ler, başka Hasan'lar çıktı, birken yüzler, binler oldular. Bu dünyada da öbür dünyada da bu olayın içinde parmağı olanlardan şikayetçiyiz. Her sene Kurban Bayramı'nda Yasin Börü ve arkadaşlarının yeleklerini giyip, ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıtmaya devam edeceğiz’’ sözlerini sarf etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal