Diyarbakır'da Evlat Nöbetinde Olan Aileler Sonuna Kadar Kararlıyız Dedi

Diyarbakır'da teröristler tarafınca kandırılarak dağa kaçırılan ailelerin, HDP İl Başkanlığı binası önündeki eylemleri 694'üncü gününde de devam ediyor.

27.07.2021-14:19 - (Son Güncelleme: 27.07.2021-14:19) Diyarbakır'da Evlat Nöbetinde Olan Aileler Sonuna Kadar Kararlıyız Dedi

Diyarbakır’da evlatları eli kanlı teröristler tarafınca kandırılarak dağa kaçırılan ailelerin, 3 Eylül 2019 tarihinde HDP İl Başkanlığı binası önünde başlattıkları oturma eylemi tüm kararlığıyla sürüyor.

Diyarbakır'da acılı aileler eylemlerinin 694’üncü gününde Türkiye'nin dört bir yanından bir araya gelen aileler, nöbet çadırında umutlu bekleyişlerini devam ettiriyor..

PKK tarafından kaçırılan oğlu Mustafa için eylemine devam eden acılı anne Ayşegül Biçer, defalarca tehdit edildiğini ifade ederek hakarete maruz kaldığını belirtti.

Diyarbakır'da eylem yaptığı süreçte evinin de kundaklandığını ifade eden acılı anne Ayşegül Biçer, mücadelesine her geçen gün daha da kararlı olarak devam ettiğini ifade etti.


EVLADIMI GERİ İSTİYORUM

Anne ve babaların hakları olan evlatlarını istediğini ifade eden Ayşegül Biçer, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

''HDP olmadan tek bir yaprak dağa gidemez. HDP aracılığıyla çocuklarımız kandırılıp, dağa götürülüyor. Sonuna kadar kararlıyız. Çünkü canımızı kaybetmişiz. Çocuğumu almadan HDP'nin önünden kalkmayacağım. Kararlılıkla, sonuna kadar eylemimi sürdüreceğim. Hiçbir şey beni yıldıramaz. Evladımı istiyorum ve geri kazanacağım.''

ZAFER HEPİMİZİN OLSUN

Anne babalara çağrıda bulunan Ayşegül Biçer, ''Gelin evlatlarımızı kurtaralım. Hiçbir şey sizi korkutmasın. Biz başkaldırdık siz de başkaldırın. Gelin hakkınızı PKK ve HDP'den isteyin. Hep beraber kazanalım. Zafer hepimizin olsun.'' diye konuştu.

50 YIL OLSA YİNE BURADA KALACAĞIZ

Siirt'ten 16 yaşında dağa kaçırılan oğlu Yusuf için eylem yapan baba Nurettin Ödümlü de 7 senedir çocuğuna hasret kaldığını ifade ederek şu cümlelere yer verdi: 

''Çocuğum HDP'liler tarafından kandırılarak dağa gönderildi. Terör örgütü PKK'da çözülme oldu ve sonu geldi. Çocuğumuzu almadan gitmeyeceğiz. 50 yıl da olsa yine burada kalacağız. Bu işin peşini bırakmayacağız. Kararlıyız ve yeminliyiz. Oğlum gel, devlete teslim ol. Evine dön. Sen gelene kadar buradan ayrılmayacağım. Sürekli buradayız. Bayramda bile eve gitmedik.'' dedi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal