İstanbul’da Taksilerde Kısa Mesafe Sorunu! 'Plaka Sahipleri Önüne Gelene Arabayı Veriyor'

Vatandaşlar türlü bahaneler ile taksilere alınmadıklarını belirtirken taksiciler ise plaka sahiplerinin her önüne gelene araç verdiği için böyle sorunlar yaşandığını söyledi.

27.07.2021-14:11 - (Son Güncelleme: 27.07.2021-14:11) İstanbul’da Taksilerde Kısa Mesafe Sorunu! 'Plaka Sahipleri Önüne Gelene Arabayı Veriyor'

İstanbul’da eden taksi problemi gün geçtikçe artıyor. Vatandaşların taksicilerin ‘yolumun üstü değil, değişim saati, yemeğe gidiyorum, karşının taksisiyiz’ gibi nedenlerle taksiye almadıklarını ifade etti.

Yabancı turistler ise pazarlık yapmadan taksilere binemediklerini söyleyerek yaşanan bu sorundan şikayet etti.

Meydana gelen bu durumdan şikayetçi olan taksiciler ise kaosun, plaka sahiplerinin önüne gelene araç vermesinden kaynaklı olduğunu söyledi.

60 LİRALIK YERE 120 LİRA İSTEDİ

Taksim’de, iki çocuk turist bir ailenin alışveriş merkezine gitmek için yaptığı taksi pazarlığı kameralara yansıdı.

Elindeki parayı göstererek pazarlık yapan çift, birçok taksici ile konuşmak zorunda kaldı.

Taksiye uzun süre alınmayan çift, taksicilerin gidecekleri yer için 120 lira istediklerini belirtti.

Fakat otel çalışanlarının, kendilerini en fazla 60 lira vermeleri konusunda uyardıklarını söyledi.

TAKSİCELER PARA ÜSTÜ VERMİYOR

Mecidiyeköy'de yaşayan Oya Dereci, taksilerde yaşadığı sorunu şu cümlelerle anlattı:

“Oldukça sıkıntı yaşıyoruz. Taksi şoförleri almıyorlar, gideceğin yönü soruyorlar. Biniyorsun taksiye mesela 17 lira tutuyor, 20 lira veriyorsun adam sana para üstü vermiyor gibi şeyler çok yaşanıyor son dönemlerde.

KISA MESAFE YOLCUSU ALMIYORLAR

Olabildiğince toplu taşımayı daha çok tercih ediyoruz. Zor durumda kalsam bile binmiyorum diyebilirim. Bir keresinde de taksi, havalimanına gideceğimi zannederek durdu. Havalimanına gitmeyeceğimi öğrenince gideceği mesafe de 15 dakikalık bir mesafeydi, beni almadı. Almıyoruz dedi. Taksilere binmiyorum. Çok net.”

TURİST YOLCU İSTİYORLAR

Fikret Aslan isimli bir kişi ise taksilerin turistleri daha çok tercih ettiğine dikkat çekerek, "Onlar varken onları seçiyorlardı. Bizi almıyorlardı. Biraz daha fazla para almak için. Kısa mesafeyi almak istemiyorlar. Mesela ben şuradan Osmanbey'e gitmek istiyorum, almıyorlar, havalimanına götürmek istiyorlar. Ben de şimdi Osmanbey yerine havalimanına gitmek istemiyorum.” ifadelerine yer verdi.

''ÇOĞU ZAMAN SORUYOR, YOLCULUĞUN NEREYE DİYOR''

'Yolumun üstü değil' gibi ifadelerle taksiye alınmadığını söyleyen Aygün Nuriyeva, “Genelde uygulama üzerinden sipariş ediyorum, çoğu zaman soruyor, nereye yolculuğun diyor. Sonra iptal ediyor. Hiç memnun değilim taksilerden.” sözlerini kullandı.

"KARŞININ TAKSİSİYİZ" YALANI

Leman Arkun isimli bir vatnadaş ise, “Çok şikayet ettim ama çok cüzi bir parayla ceza kesildiği için hiçbir işe yaramıyor. Yakın mesafe hiç almıyorlar. Yağmurda hiç almıyorlar. Beşiktaş'tan Balmumcu'ya gelmek istiyorum, mümkün değil almıyorlar. Karşının taksisiyiz, buradan yolcu oraya kadar gidemeyiz diyorlar.” dedi.

TAKSİ ŞOFÖRLERİ: 600 LİRA TOPLANMASI LAZIM

Kağıthane'de bir taksi durağında çalışan taksi şoförlerinden Hurşit Yavuz, taksilerin müşteri almama nedenlerinin trafik yoğunluğu veya değişim saati olabileceğini belirterek şu sözlere yer verdi:

''Onun dışında karşıya da Beylikdüzü'ne de gidiyoruz. Ama trafik bizi bitiren konu o. Şikayetimiz trafik bizim de. Gerçekten meşakkatli bir iş. Günlük bu arabanın, en aşağı bir şoförün 600 lira toplaması lazım ki, adam cebine en kötü bir 100-150 lira para koyabilsin."

ARAÇ SAHİPLERİNİN SUÇU

22 yıldır taksi şoförü Mustafa Akça da İstanbul'un trafik sıkıntısından kurtulmadığı sürece bu sorunların sürekli yaşanacağını ifade ederek şu ifadelere yer verdi:

''Durak arabası olduğumuzdan dolayı biz, 10 liralık 15 liralık müşteri dahi bile olsa gideceği yere kadar götürüyoruz. Araç sahipleri, plaka sahipleri özellikle her önüne gelene arabayı verdiklerinden dolayı ortada böyle bir kaos yaşanıyor.

''BİR TAKSİCİ 450 LİRA BORÇLA İŞE ÇIKIYOR''

Bir taksici arabaya çıktığı zaman bir kere otomatikman 450 lira borçla işe çıkıyor. Adam kalın iş arıyor, ben günü bir an önce kurtarayım hesabına gidiyor.

TURİSTİN ÇOK OLDUĞU BÖLGELERDE FİYATLAR ARTIYOR

10 senedir taksi şoförü Ahmet Yavuz da “AVM önlerinde ya da Sultanahmet gibi turistlerin bol olduğu yerlerde bazı taksiciler, 50 liralık yere 200 lira istediklerini belirterek yerli müşteri almıyorlar. Kazancını yabancı müşteriden daha çok getirmeye çalışıyorlar.” dedi.

''SOYMANIN PEŞİNDE DEĞİLİZ''

Durak taksicilerinin farklı olduğuna dikkat çeken Yavuz, “Rızkımı kovalarım, kim elini kaldırırsa alırım. Nitekim bu insan para vererek gidiyor. Yarın bir gün benim çocuğum yolda kalmış olur, hastaneye gidecek olur. İlla uzun mu gitmesi lazım, soymanın peşinde değiliz.” diye konuştu.

"YÜZDE 20 ÇÜRÜK ELMA VAR İÇİMİZDE, TEMİZLENMESİ GEREKİYOR"

Müşterilere navigasyon açmalarını ve şikayetleri varsa 153'ü aramalarını tavsiye eden Yavuz, "Yüzde 20 çürük elma var içimizde, bunların temizlenmesi gerekiyor.” İfadelerine yer verdi.

"DİYARBAKIR'DAN GELDİM, ESENYURT'A GİDEMİYORUZ"

Diyarbakır'dan gelen Sami Vardar, 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda taksi bulamamaktan şikayet ederek şu ifadelere yer verdi:

“Ne taksi var ne servis var, otogardan çıkamıyoruz resmen. Diyarbakır'dan geldik, Esenyurt'a gidemiyoruz. Artık otobüs ve tramvayla gitmeye çalışacağım.”

''HER GELEN BENİ GERİ ÇEVİRİYOR''

Sami Vardar'ın eşi ise, "Bir arkadaşı aradık, arkadaş gelip alırsa alacak almazsa biz akşama kadar buradayız. Yarım saatten fazla süredir taksi bekliyorum her gelen beni geri çeviriyor." diye konuştu.

''BEN O TARAFA GİTMİYORUM DİYOR''

Ailesi ile taksi bekleyen Engin Kuruahmet ise, "Almıyorlar, soruyoruz 'Ben o tarafa gitmiyorum' diyor. Normalde taksi durduğu zaman her yere gitmesi gerekir. Biz Güneşli'ye gitmek istiyoruz 'Ben o tarafa gitmiyorum' diyor. Şu anda 15 dakika oldu, boş taksiyi durduruyorum nereye gideceğimi soruyor Güneşli diyorum 'hayır' diyor. Şu ana kadar da 5 tane taksiye sordum, başkalarına da soruyor, onları da almıyor.” dedi.

''10 TAKSİYE SORDUM 10’U DA REDDETTİ''

Taksilerin yolcu seçtiğini ifade eden Ömer Arslan, "Taksi bulamıyoruz. Ya kısa mesafe almıyorlar ya da yolcu seçiyorlar. Daha demin birini çevirdim 'Ben kısa mesafe almıyorum' dedi. Esenler Fatih Mahallesi'ne gideceğim az önce bir tanesi de 'Ben Alibeyköy'e gidiyorum, geliyorsan seni oraya götüreyim' dedi. Benim Alibeyköy'de ne işim var? Boş gidiyor ama götürmüyor, 45 dakikadır buradayız, 10 taksiye sordum 10'u da reddetti.” ifadelerini kullandı.

''BU SADECE FIRSATÇILIK''

Taksilerin uzun yola yolcu aradıklarını söyleyen Engin Karakuş ise, "Kesinlikle taksiler almıyor. Uzun yola yolcu arıyorlar. Ordu'dan geldim şu anda yarım saattir bekliyorum. Ordu'dan buraya gelene kadar sıkıntı yok, ama buradan şehir içine taksicilerin zulmü. Esenler'e gideceğim almıyorlar. Tatil dönemleri başladığı için taksi sorunu çok olduğu için bunlar da fırsat biliyor. Bu sadece fırsatçılık." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal