Diyarbakır'da acı bekleyiş devam ediyor! Aileler evlat nöbetinin bin 48'inci gününe girdi

Çocukları PKK tarafından dağa kaçırılan aileler HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki oturma eylemlerine devam ediyor. Aileler acılı bekleyişlerinin bin 48. gününde de kararlılıklarını koruyor.

17.07.2022-12:32 - (Son Güncelleme: 17.07.2022-14:08)

Çocukları PKK tarafından dağa kaçırılan aileler HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki oturma eylemlerine devam ediyor. 

Evlat nöbetinde bin 48'inci gün!

Evlatları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan aileler 3 Eylül 2019 tarihinde çeşitli illerden Diyarbakır'a gelerek HDP il binasının önünde oturma eylemi başlatmıştı. Bugün oturma eyleminin 1048'inci gününe gelen aileler evlatlarını almak konusundaki kararlılıklarını koruyor.

 diyarbakır evlat nöbeti

Diyarbakır Hani'de bulunan bir fırında çalışan oğlu Fatih Demir'in 2015'te PKK tarafından dağa kaçırıldığını söyleyen Abdullah Demir, çocukları için orada olduklarını söyleyerek, "Bu vicdansızlar burayı terk edip gitmişler. Evlatlarımızı buradan alıp Lice'ye götürüp teslim ettiler. Eylemimize sonuna kadar devam edeceğiz. Onları almadan buradan kalkmayacağız. Evlat acısıdır, 13 bayramdır göremiyorum. Bunun kadar acı bir şey var mı? Evlatlarımız için oturuyoruz, 37 evladımız geldi. Hiçbir evladımıza kelepçe vurulmadan anne ve babalarına teslim edildi. Oğlum Fatih kaç gel, Türk adaletine teslim ol" sözleriyle oğluna seslendi.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal