15 Temmuz'un Cezayirli tanıkları Türk halkının kahramanlığını unutamıyor: "Türkler o gece dünyaya halkın gücünü gösterdi"

FETÖ tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe girişiminde İstanbul'da olan Cezayirliler, kanlı gecede meydanlara inen Türk milletinin ortaya koyduğu kahramanlık hikayesini ve göklere yükselen sela seslerini unutamadıklarını belirtiyor. İşte Cezayirlilerin 15 Temmuz hakkında yaptıkları açıklamalar...

17.07.2022-12:20 - (Son Güncelleme: 17.07.2022-12:20)

FETÖ tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe girişiminde İstanbul'da olan Cezayirliler, kanlı gecede meydanlara inen Türk milletinin ortaya koyduğu kahramanlık hikayesini ve göklere yükselen sela seslerini unutamadıklarını belirtirken, Türk halkının o gece tüm dünyaya halkın gücünü gösterdiğini de vurguladı.

Cezayir vatandaşı Abdullah Yasir bin Demirci ve Sümeyye Ramdum, Türkçe eğitimi almak için geldikleri İstanbul'da darbe girişimine şahit oldular. Bin Demirci, altı sene önce üniversite eğitimi alırken geldiği İstanbul'da, FETÖ darbe girişiminde yaşadıklarını aktardı.

"Terörist bir örgüt tarafından Türkiye halkının silahları Türkiye halkına doğrultulmuştu"

Kökenleri Türkiye'ye dayanan Bin Demirci, 14 Temmuz 2016 tarihinde ayak bastığı Türkiye'de ertesi gün darbe girişimi olmasından çok etkilendiğini söyleyerek, "2016 yılının 14 Temmuz Perşembe günü Cezayir'den İstanbul'a gittim. Bir sonraki gün ise hem Türkiye hem de İslam dünyası tarihinde yeni bir dönüm noktası olacak bir gündü. İşte o gün başarısız darbe girişiminin günüydü. Terörist bir örgüt tarafından Türkiye halkının silahları Türkiye halkına doğrultulmuştu. O gün Cezayirli arkadaşlarımla İstanbul'un Osmanbey semtindeydim. Tam o sırada İstanbul semalarında uçan savaş uçaklarının sesleri duyulmaya başlandı. Korku dolu anlardı. Ama asıl unutamadığım şey; sokaklara çıkan halkın tekbir ve sloganları ile minarelerden yükselen sela sesleri oldu." dedi.

"Malik bin Nebi'nin sözünü idrak ettim"

Tank ve silah seslerinin arasından göklere yükselen sela sesinden çok etkilendiğini belirten Bin Demirci, "Gerçekten o mermi ve tank seslerine karışan sela seslerini unutamıyorum. Hayatımda unutamayacağım, en çok etkilendiğim şeydi bu. İşte Allah'ın böyle bir halkı yalnız bırakmayacağını idrak ettim." dedi.

 15 temmuz

"Türkiye'nin zaferi İslam aleminin zaferi demekti"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile 7 Ağustos 2016 tarihinde Yenikapı'da yapılan darbe karşıtı mitingine gittiğini de söyleyen Bin Demirci, "Tabii o güne kadar İstanbul'un her tarafında hemen hemen her gün demokrasinin, özgürlüğün, halkın, Türkiye'nin, İslam aleminin zaferi dolayısıyla gösteriler düzenleniyordu. Türkiye'nin zaferi İslam aleminin zaferi demekti. Çünkü Türkiye, İslam aleminin manevi kıymetini temsil ediyordu."

Mitingde karşılaştığı bir satıcının sözlerinden çok etkilendiğini belirten Demirci, "Miting sırasında üzerinde 15 Temmuz ile ilgili baskı bulunan tişörtler satan birini gördüm ve ben de bir tişört almak istedim. Satıcı bana nereli olduğumu sordu, Cezayirli olduğumu söyleyince, 'Ben Cezayir'i de halkını da çok seviyorum' dedi. Sonra bana 'O gece destan yazıldı' dedi. Bunu söylerken de büyük bir gurur ve onurla söylüyordu. Ama gerçekten Türkiye halkı bunu hak ediyor." sözlerini kullandı.

 15 temmuz

"Türkler dünyaya halkın gücünü gösterdi"

15 Temmuz'da Türkçe eğitimi almak için İstanbul'da olan Dr. Sümeyye Ramdum da o kanlı gecede yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Gerçekten şu ana kadar unutamadığım bir geceydi. Ben İstanbul'daki yurt odamda ertesi günün dersine hazırlık yapıyordum. Akşam saat 10.00 gibiydi. Bir anda silah sesleri duymaya başladık. Hemen odadan çıktık, dünyanın farklı ülkelerinden öğrenciler vardı. Balkona çıktık ve çok fazla savaş uçakları dolanıyordu. Silah sesleri ile ambulans sesleri birbirine karışıyordu. Çok ciddi bir korku sarmıştı bizi. Sanki havada uçuşan martılar bile hüzünlüydü.

Bizi gören Türkler 'Bize dua edin, ülkemiz kurtulsun' diyorlardı. Yüzlerindeki hüzün belirtileri çok net görülüyordu." 

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal