Diyanet'ten çarpıcı uyarı: Suudi Arabistan Hac ihlallerine sert cezalar getiriyor!

Diyanet İşleri Başkanlığı, Suudi Arabistan'ın hac vizesi dışındaki vizelerle "kural dışı" hac ibadetini yapmaya çalışanlara 10 bin riyal para cezası uygulayacağını bildirdi. Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, Suudi Arabistan'ın Müslüman ülkeler için belirlediği hac kotasının Türkiye için 85 bin civarında olduğunu açıkladı.

16.05.2024-14:17 - (Son Güncelleme: 16.05.2024-14:32) Diyanet'ten çarpıcı uyarı: Suudi Arabistan Hac ihlallerine sert cezalar getiriyor!

Suudi Arabistan'ın yayınladığı genelgeyle seyahat ve ticari vizelerle hac ibadetinin yapılamayacağını hatırlatan Bircan, bu duruma rağmen bazı kişilerin vatandaşların saf niyetlerini istismar ederek hac vaatlerinde bulunduğunu belirtti. Ancak hac mevsimi dışında Mekke'ye seyahat veya işçi vizesiyle gidilebileceğini ancak hac ibadeti için bu tür vizelerin kullanılamayacağını vurguladı.

Bircan, hac ibadetinin yapıldığı bölgelerin sınırlı ve kısıtlı sayıda kişiyi aldığını, Suudi makamlarının izdihama sebebiyet vermemek için ciddi planlamalar yaptığını söyledi. Hac vizesi dışında gelenlerin bu planları sekteye uğrattığını ve izdihamlara neden olduğunu belirtti. Bu nedenle Suudi Arabistan'ın aldığı tedbirlerin hacıların mağdur olmaması ve izdihamın önlenmesi için gerekli olduğunu ifade etti.


10 bin riyal para cezası

Hac ibadetinin maliyetinin yüksek olduğunu ve kaçak yollarla kutsal topraklara gelenlerin hacıların ödediği ücrete karşılık hizmetlerden faydalandığını dile getiren Bircan, bu durumun hac ibadetine zarar verebileceğini vurguladı. Diyanet İşleri Başkanlığının hac organizasyonundaki görevlerinden birinin hacıların güvenliğiyle ilgili tedbirler almak olduğunu söyledi.

Suudi Arabistan'ın hac vizesi dışındaki vizelerle kutsal topraklara girenleri ülkeden çıkaracaklarını ve cezalandıracaklarını belirttiğini açıklayan Bircan, Türkiye olarak bu konuda Suudi makamlarıyla işbirliği yapacaklarını ve yasa dışı yollarla hac yapmaya çalışanlarla ilgili her türlü tedbiri alacaklarını söyledi. Hacı adaylarının Diyanet İşleri Başkanlığı ve resmi sözleşmelerle hizmet veren şirketlere güvenmesi gerektiğini vurguladı.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal