Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan 7 Nisan Sağlık Günü Mesajı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Sağlığın en büyük hazine olduğunu yakından hissettiğimiz bugünlerde, zararlı alışkanlıklara karşı daha duyarlı olmak, sağlığı korumak için gerekli tedbirleri almak ihmal edilemez bir sorumluluktur." mesajını yayımladı.

07.04.2020-13:52 - (Son Güncelleme: 07.04.2020-13:40) Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan 7 Nisan Sağlık Günü Mesajı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 7 Nisan Sağlık Günü sebebiyle günün anlam ve önemini İslam dini temelinde özetleyen bir mesaj yayımlarken, ülke sağlığını risk altında tutan yeni tip coronavirüs salgınına da vurgu yaptı.

Bununla birlikte Hazreti Muhammed'in temizlik anlaşına dikkat çekerek hadislerin de bu doğrultuda olduğuna vurgu yaptı. Erbaş, İslam dininin insanların sağlığında risk oluşturan her şeyi yasakladığına değinerek şöyle konuştu:

"Sağlığın en büyük hazine olduğunu yakından hissettiğimiz bugünlerde, zararlı alışkanlıklara karşı daha duyarlı olmak, sağlığı korumak için gerekli tedbirleri almak ihmal edilemez bir sorumluluktur. Bu duygu ve düşüncelerle tüm sağlık camiasının '7 Nisan Dünya Sağlık Günü'nü kutluyor, bu anlamlı günün sağlığa yaklaşım konusunda duyarlı olmaya zemin teşkil etmesini, etkin bir bilinç ve farkındalığa vesile olmasını temenni ediyorum.

Yaşadığımız salgın karşısında özellikle büyük bir özveriyle gece gündüz demeden hizmet eden sağlık çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyor, emek ve gayretlerinin yüce Allah katında sadaka-i cariye olarak kabul görmesini ve büyük ilahi lütuflara mazhar kılınmalarını niyaz ediyorum."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal