Diyanet 2022 Umre ziyaretlerinin başlangıç tarihi nedir? 2022 yılı umre ziyaretleri ile ilgili Diyanet'ten yeni karar!

Pandemi sürecinde sekteye uğrayan umre ziyaretleri de artık salgının hafiflemesinin ardından normale dönmeye başlıyor. Suudi Arabistan hac kontenjanı ile ilgili sayıları açıkladı. Bunun ardından ise umre işlemleri ile ilgili bir açıklama da Diyanet'ten geldi.

16.04.2022-16:40 - (Son Güncelleme: 16.04.2022-16:40) Diyanet 2022 Umre ziyaretlerinin başlangıç tarihi nedir? 2022 yılı umre ziyaretleri ile ilgili Diyanet'ten yeni karar!

Pandemi süreci ile beraber Müslümanlar için kutsal olan topraklara seyahat süreci de engellenmişti. Daha normal bir sürece geçişin ardından ise hem hac seyahati hem de umre seyahatleri açıldı. Bu müjdeli habere sevinen Müslümanlar Diyanet'ten gelen umre açıklamasını merak ediyor.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş açıklama

Erbaş Kovid-19 salgını nedeniyle 2 yıldır ertelenen umre ziyaretlerinin artık Ramazan Bayramının arkasından başlayacağını resmi olarak açıkladı.

kabe

Ali Erbaş açıklamasının akabinde ise şu sözleri kullandı, "Umre konusunda artık Türkiye'de vaka sayılarının çok düştüğünü ve umreye gitmek isteyen vatandaşlarımız olduğunu, çok arzulu olduklarını bildirdik. Onlar da Türkiye'deki vaka sayılarının düşmesini dikkate alarak umreyi açtılar. Bundan sonra umre serbest, arzu eden herkes umreye gidebilir. Ramazan Bayramı sonrası için planlamalarımıza başladık" bu sözlerin ardından ise umre ziyaretleri için aşı durumunun ne olacağı merak ediliyor.

Hacca gidemeyecekler kimler?

Suudi Arabistan konu ile ilgili bir karar açıkladı. Erbaş'da Arabistan'ın aldığı kararı bildirerek, "Suudi Arabistan'ın almış olduğu kararda, bir milyon hacı alınacak ama COVID-19 nedeniyle bir milyonun içinde 65 yaşını geçenler olmayacak" sözleri ile konuya açıklık getirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal