Dışişleri Bakanlığı’ndan Sudan Açıklaması

Dışişleri Bakanlığı Sudan’da yaşanan siyasi gelişmelerle ilgili yazılı açıklamada bulundu.

22.11.2021-17:44 - (Son Güncelleme: 22.11.2021-17:44) Dışişleri Bakanlığı’ndan Sudan Açıklaması

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, ‘Sudan'da Egemenlik Konseyi Başkanı Orgeneral Abdel Fattah al-Burhan ile Başbakan Abdalla Hamdouk arasında Anayasal Bildiri çerçevesinde geçiş sürecine dönülmesi ve Başbakan Hamdouk'un yeniden görevi üstlenmesi hususlarında mutabakata varılmasından memnuniyet duyuyoruz.’ ifadelerine yer verildi. 

BAKANLIK ÜLKE BARIŞININ KORUNMASININ ÖNEMİNİ VURGULADI

Bakanlık yaptığı yazılı açıklama da ülkede barış ve istikrarın korunmasının önemini vurgulayarak ‘Türkiye olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Sudan'ın ve Sudanlı kardeşlerimizin yanında durmaya devam edeceğiz’ İfadelerini kullandı. 

SUDAN’DA NELER OLMUŞTU 

Sudan’da yaşanan ekonomik sorunlar ile siyasi bölünmüşlük ülkede protestoları yeniden alevlendirdi. 25 Ekimde yapılan darbe girişimini kabul etmemesi nedeniyle ülkenin Başbakanı Abdullah Hamduk ve birçok siyasetçi gözaltına alındı. Ülkenin birçok yerinde elektrik ve internet kesintisi olduğu bildirildi. 

SUDAN HALKI SOKAĞA DÖKÜLDÜ 

Yapılan gözaltılar sonucunda Sudan'ın başkenti Hartum'da sokak eylemleri başlarken, halk belli bölgeleri trafiğe kapayarak lastik yaktı. Ülkede askeri darbe sonrasında internet ve telefon hatlarında kesinti yaşanırken halkın organize olması engellenmek istendiği aktarıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal