Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'n İİT toplantısında önemli açıklamalarda bulundu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İslam İşbirliği Teşkılatı toplantısında konuştu. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu 'Ukrayna'daki savaş dünyadaki çifte standardı gözle önüne serdi' dedi. Çavuşoğlu 'Ümmet olarak tek vücut olursak her engeli aşarız' dedi.

22.03.2022-14:37 - (Son Güncelleme: 22.03.2022-16:43)

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İslam İşbirliği Teşkılatı toplantısında konuştu.

Çavuşoğlu sözlerine şu şekilde devam etti;

Dünyadaki bütün müslümanların birlikte olmasını vurgulayarak 'Değerli kardeşlerim, İslam dünyasının içinde bulunduğu durumun sorumlusu kim? Başkalarını suçlamak en kolayı. Bu neyi değiştiriyor? Önce kendimizi hesaba çekmemiz lazım.' dedi ve sözlerine şu şekilde devam etti, 'Peygamberimiz müminlerin bir vücuda benzediğini, vücudun bir yeri hasta olduğu zaman diğer uzuvlarının da bundan rahatsızlandığını söylüyor. İslam alemi dünyanın birçok noktasında çeşitli dertlerden muzdarip.' açıklamasında bulundu.


Ümmet olarak her engeli aşarız

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, savaşın çifte standtardını gösterdiğini dile getirerek, 'Ukrayna'daki savaş dünyadaki çifte standardı adeta gözler önüne serdi' dedi ve sözlerine şu şekilde devam etti, 'Ümmet olarak tek vücut olursak her engeli aşarız' dedi.

Bakanlar alkışlamadı

Çavuşoğlu'nun ders niteliğindeki sözlerinin salondaki diğer bakanlar tarafından alkışlanmaması ise gözden kaçmadı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal