ABD'de bir ırkçılık vakası daha! Öğrenci kavgasına ait görüntüler gündem oldu: Helal sana kız, inşallah İslam ile şereflenirsin!

ABD'de öğrencilerin ırkçı kavgasına ait bir video gündem oldu. Sosyal medyanın gündemine düşen video çok sayıda tepki gördü.

22.03.2022-14:16 - (Son Güncelleme: 22.03.2022-15:17)

ABD'de çekilen bir video sosyal medya gündemine bomba gibi düştü. Gündem olan videodaki öğrencilerin kavgası ırkçılık olarak değerlendirdi. Beyaz bir kız öğrencinin, siyah bir kız öğrenciye saldırdığı görüntüler, siyahi kız beyaz öğrenciye saldırınca değişti.

Siyah öğrenci dövülürken atılan kahkahalar, beyaz öğrenci dövülürken "hey stop" ikazına dönüşüyor. Söz konusu video ırkçılığın çirkin yüzünü bir kez daha gözler önüne serdi.

Irkçı içselleştirmenin etkisi

Söz konusu video sosyal medyada çok sayıda tepki aldı. Bir sosyal medya kullanıcısı ise olaya: “Bu arada dayak yiyen kızın arkadaşı olduğunu düşündüğüm yanıbaşındaki kızın olanlara karşı bu sakin, uslu ve kaderine razı olmuş tutumu da ırkçı içselleştirmenin etkisi. Toplumun bir parçası olan Çocuk, kendisine benzeyenin dayak yemesinin normal olduğunu çoktan kabul etmiş gibi.” değerlendirmesinde bulundu.

Başka bir paylaşımda ise: "Dövdüğü kız müslüman anladığım kadarıyla. Videoda ne çok detay var.

1-Dayak yiyen kızın yanındaki kızdaki sinmişlik

2-Siyahi kızdaki muhtemelen ezilmişlik hissinin verdiği duygudaşlık

3-Siyahi kız kavga ederken ilk dayak yiyen kızın kavgaya katılmaya dahi cesaret edememesi." ifadeleri yer alıyordu.

Helal sana kız, inşallah İslam ile şereflenirsin

Bir diğer sosyal medya kullanıcısı kavgaya dahil olan siyahi kız için: "Helal sana kız, inşallah İslam ile şereflenirsin." yorumunda bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal