Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüşme gerçekleştirdi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ''NATO üyeliklerine olumlu bakmıyoruz'' diye söylediği İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği için yürüttükleri trafik sürmeye devam ederken oldukça dikkat çeken bir temas meydana geldi. İşte haberin detayları...

26.05.2022-11:51 - (Son Güncelleme: 26.05.2022-12:42)

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile bugün bir telefon görüşmesi yaptı. Çavuşoğlu ile Stoltenberg son olarak 22 Mayıs tarihinde telefonda görüşmüşlerdi.


Türkiye’de ‘NATO’ için istişare 

İsveç ve Finlandiya heyetleri dün NATO'ya üyelik başvurularına yönelik istişarelerde bulunmak için Türkiye'ye gelerek bir istişare toplantısında bulunmuştur. 

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan görüşmede, Türkiye heyetine, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal başkanlık etmiştir. Söz konusu toplantıya İsveç ve Finlandiya da, İsveç Başbakanlık Ofisi Devlet Sekreteri Oscar Stenström ve Finlandiya Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Jukka Salovaara'nın başkanlıklarında katılmıştır. 

Türkiye heyetinin, Finlandiya ve İsveç heyetleriyle ayrı ayrı görüşmesinin sonrasında, üç heyet bir araya gelmiştir. Basına kapalı gerçekleştirilen görüşmeler neredeyse 5 saat sürmüştür.

İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği başvurusu 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın toplantıda, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği başvurusuna yönelik, "Türkiye'nin güvenlik kaygıları, somut adımlarla karşılanmadığı takdirde, sürecin ilerleyemeyeceğine dair mesajımızı çok net bir şekilde ifade ettik." diye söyledi.


Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal