Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’dan Yunanistan’ı tedirgin eden görüşme

Türkiye ve ABD Dışişleri Bakanları bugün bir araya geliyor. Gündemdeki konuların ele alınacağı görüşme, Yunanistan’da büyük yankı uyandırdı. İşte detaylar…

21.06.2023-11:04 - (Son Güncelleme: 21.06.2023-11:09) Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’dan Yunanistan’ı tedirgin eden görüşme

NATO’ya giremeyen İsviçre tutuşmaya başladı. Türkiye’nin taleplerini yerine getiren Finlandiya ise üyeliğini gerçekleştirdi. Yaşanan son gelişmeler İsveç’inde direncini kırmaya başladı. Bugün ABD ve Türkiye arasında gerçekleşecek olan görüşme ise Yunanistan’ı tedirgin etti. 

Yunanistan’ı tedirgin eden görüşme

AA’da yer alan habere göre; İsveç sonunda terör örgütü destekçilerine hapis cezası öngören yasaya onay verdi. 1 Haziran'da yürürlüğe giren yasa ile terör örgütünün faaliyetlerini teşvik eden, güçlendiren veya destekleyenlere en fazla 4 yıl hapis cezası verilmenin önü açıldı. Yasa ile Türkiye'nin taleplerini yerine getirdiğini belirten İsveç için çabalarını sıklaştıran ABD'den dikkat çeken bir hamle geldi. Bana Fidan ile ABD Dışişleri Bakanı Blinken'ın İngiltere'nin başkenti Londra'da bir araya gelecek. Diplomatik kaynaklar Al-Monitor'a, isminin açıklanmaması kaydıyla, gündemin en önemli maddesinin İsveç'in NATO ittifakına katılımı olduğunu söyledi.

Gerçekleşecek olan görüşmeye dair yapılan yazılı açıklamada; 'ABD, Türkiye'yi İsveç'in üyeliğini 11-12 Temmuz'da Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta yapılacak NATO zirvesi için zamanında onaylamaya çağırıyor. Ancak Erdoğan, İskandinav ülkesinin Türkiye'nin güvenlik endişelerini yeterince ele almadığını, özellikle de Ankara'nın terörist olarak gördüğü çok sayıda Türk vatandaşını iade etmeyi reddetmesini aktarmaya devam ediyor.' ifadelerine yer verildi. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal