Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Batı'ya ders: Ukrayna için ayrı Filistin için ayrı standart olamaz!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile görüştükten sonra ortak basın toplantısında konuşuyor.

01.11.2023-13:52 - (Son Güncelleme: 01.11.2023-18:14) Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Batı'ya ders: Ukrayna için ayrı Filistin için ayrı standart olamaz!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile görüşmelerde bulundu. Fidan, ortak basın toplantısında konuşuyor. 

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, açıklamasından satır başları:

Gazze'deki trajedi en önemli gündem maddemizdi. Filistinli kardeşlerimizi en temel haklardan mahrum bırakan kuşatma maalesef devam etmekte. Gazzeliler günlerdir ağır bombardıman altındalar. Acımasızca ve alenen katledilmekteler. İnsanlar yurtlarından tercih edilmekte. Bu kıyım ve zulüm karşısında sessiz kalmamız mümkün değil. İnsanlar dünyanın gözü önünde katlediliyor.

''Ukrayna için ayrı Filistin için ayrı standart olamaz''

Türkiye olarak kim tarafından ne amaçla yapılırsa yapılsın masum sivilleri hedef alan saldırıları tasvip etmediğimizi her platforma dile getirdik. İlgili taraflara diplomasi trafiği içindeyiz. İsrail'in girdiği yanlış yoldan dönmesi şiddete son vermesi gerekiyor. İsrail, Filistinlileri görmezden gelerek bir yere varılamayacağını anlamalı. Bazı ülkelerin Gazzedeki kıyıma destek vermesi kabul edilemez. İnsanlık dramının bölge ülkelerini de etkisi altına alacak bir savaşa dönüşmesini istemiyoruz. Tüm aktörleri kalıcı barışı desteklemeye çağırıyoruz.

Çözüm odaklı alternatif görüşlerin ele alınacağı bir zemin oluşturmamız gerekiyor. Uluslararası Barış Konferansı'nın bu iş için en uygun platform olacağını düşünüyoruz. Biz Türkiye olarak dostlarımızla eş güdüm içerisinde önce ateşkes, sonra kalıcı barışın tesisi için üzerimize düşeni yapmakta kararlıyız. Yapılacak bir anlaşmanın uygulanması aşamasında garantör olarak sorumluluk almaya da hazırız.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile düzenledikleri ortak basın toplantısında ayrıca, "Ukrayna için ayrı Filistin için ayrı standart olamaz, adil bir dünya istiyorsak her zaman ilkeli ve tutarlı davranmak zorundayız." cümlelerini kurdu.

Fidan, "(Gazze'deki gelişmeler) Bölge ülkelerini etkisi altına alacak bir savaşa dönüşmesini istemiyoruz. Aktörleri kalıcı barışı teşvik etmeye çağırıyoruz." diye ifade etti.



Yaren Eryılmaz
yareneryilmaz@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal