Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Türkiye-Amerika İlişkileri Yalnızca S-400'e Bağlı Değil

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Türkiye-Amerika ilişkileri yalnızca S-400 ya da F-35'e bağlı değil. Bir konuda anlaşamadık diye bir ülkeyle diğer konularda ilişkilerimizi kesmek zorunda değiliz." ifadesinde bulundu.

03.05.2019-14:52 - (Son Güncelleme: 03.05.2019-14:39)

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, görüşmelerinden sonra ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.

Türkiye'nin S-400 satın alması hakkında bir soru yöneltilmesi üzerine Çavuşoğlu, Türkiye'nin etrafındaki ülkelerde çok ciddi tehditler bulunduğunu belirterek "Savunma sistemine acil bir şekilde ihtiyacımız var. Biz 10 senedir, müttefiklerimize, başta ABD olmak üzere, NATO üyelerinden bu sistemi almak istedik fakat maalesef bize satamadılar." şeklinde konuştu.

'S-400 TAMAMLANMIŞ BİR ANLAŞMADIR'

Çavuşoğlu, Türkiye'nin acil ihtiyacını karşılamak amacıyla diğer ülkelerle iletişim kurduğunu ve en uygun teklifi Rusya'dan aldığını söyleyerek, "Biz S-400'e ilişkin anlaşma sürecini tamamladık. Bu bitmiş bir anlaşmadır." dedi.

ABD'nin S-400'ün NATO sistemlerine ve F-35'lere tehdit oluşturabileceği konusunda bazı iddiaları olduğunu aktaran Çavuşoğlu, Türkiye'nin öne sürülen iddiaları doğru bulmadığını, S-400'lerin tamamen Türkiye'nin kontrolünde olacağını belirtti.

Çavuşoğlu, ABD'ye ve NATO'ya tereddütleri gidermek amacıyla ortak bir çalışma grubu oluşturulması ve uzmanların araştırıp rapor vermesi için teklif sunulduğunu belirtti.

ABD BAŞKANI TRUMP'IN TÜRKİYE ZİYARETİ

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Başkan Trump da geçmişte Amerika'nın Türkiye'ye patriot bataryalarını satamadığını söylüyor ve bundan dolayı Türkiye'nin S-400 aldığını da kabul ediyor." ifadesinde bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'ye gelmek niyetinde olduğunu ve tarihin görüşüldüğünü belirten Çavuşoğlu, "Türkiye-Amerika ilişkileri yalnızca S-400 ya da F-35'e bağlı değil. Bunlar tabii ki önemli. Suriye'den Amerikan askerlerinin çekilmesi dahil birçok bölgesel ve ikili konularımız var. Yani bir konuda anlaşamadık diye bir ülkeyle diğer konularda bağlantılarımızı kesmek zorunda değiliz." şeklinde konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal