S-400 ve F-35'lerin Türkiye'ye Teslim Tarihi Belli Oldu

Milli Savunma Bakanlığı, S-400 ve F-35'ler ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Alınan bilgiye göre S-400'ler Haziran-Temmuz aylarında, F-35'ler ise Kasım ayında Türkiye'ye teslim edilecek.

29.04.2019-13:39 - (Son Güncelleme: 29.04.2019-13:30)

Askeri yetkililer, S-400 füze savunma sistemlerinin Haziran-Temmuz ayında ilk sevkiyatlarının yapılmasının düşünüldüğünü, nereye konuşlandırılacağı ile alakalı görüşmelerin sürdüğünü bildirdi.

F-35’ler ile alakalı ise ara sıra bir takım sıkıntıların oldupu fakat görüşmelerin sürdüğü bildirilirken, 38 personelin 4 F-35 uçağında eğitim faaliyetlerini sürdürdüğü ve Kasım ayında uçakların Türkiye’ye gelmesinin düşünüldüğü bildirildi.

ASKERLİK SİSTEMİ

Bedelli askerlik çalışmasıyla alakalı bakanlıkların fikirlerinin alındığı bildirilirken, yapılan çalışmada herkesin mutabık kalması durumunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacağı bildirildi. Ayrıca, çalışmanın büyük oranda sona erdiği fakat ufak tefek değişiklerin de olabileceği bildirildi.

PATRİOTLAR

ABD’nin Türkiye’ye vermiş olduğu son Patriot teklifi ile alakalı ise Savunma Sanayii Başkanlığının teklif üstünde çalıştığı, ihtiyaçları karşılayıp karşılamayacağı hususunda değerlendirme yaptıkları belirtildi.

FETÖ'DEN İHRAÇLAR

FETÖ’den ihraçlar neticesinde Milli Savunma Bakanlığı'nın personel hususunda problem yaşadığı ile alakalı iddialara karşılık alınan bilgiye göre, personel probleminin olduğu fakat 1 pilotun 3 pilotluk iş yaptığını ve bütün personelin özverili çalışması ve çabası ile görevlerini sürdürdüğüne dikkat çekildi.

SURİYE'NİN KUZEYİ

Suriye'nin kuzeyinde kurulması düşünülen güvenli bölgeyle alakalı ise ABD ile görüşmelerin sürdüğü, şimdiye dek olumsuz bir görüşün ABD tarafından gelmediği belirtilirken, ABD'nin Türkiye'nin tezlerine giderek yaklaştığına dikkat çekildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal