Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Kaşıkçı Davasında Uluslararası Soruşturma Şart

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu "Kaşıkçı cinayetinde artık uluslararası soruşturmanın şart olduğunu görüyoruz." açıklamasını yaptı.

15.11.2018-10:24 - (Son Güncelleme: 15.11.2018-10:20) Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Kaşıkçı Davasında Uluslararası Soruşturma Şart

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu "Kaşıkçı cinayetinde artık uluslararası soruşturmanın şart olduğunu görüyoruz." açıklamasını yaptı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti davasının "Bulunduğumuz noktada artık uluslararası soruşturmanın şart olduğunu görüyoruz." ifadelerini kullandı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Dışişleri Bakanlığının 2019 yılı bütçesi konusundaki görüşmelerde soruları cevaplayan Çavuşoğlu, Suudi Arabistanlı gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi mevzusunda Türkiye'nin şeffaf bir soruşturma yürüttüğünü ve bütün dünyanın bunu kabul ettiğini belirtti. "Bu süreci uluslararası toplumla şeffaf bir şekilde yürütüyoruz." diyen Çavuşoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti: "İlk başlarda 'şimdilik biz Suudi Arabistan ile bir çalışma grubu kurduk, şu anda uluslararası mahkemeye götürmeyi düşünmüyoruz' dedik fakat şu bulunduğumuz noktada da artık uluslararası bir soruşturmanın şart olduğunu görüyoruz. Ne olursa olsun biz bu cinayetin açıklığa kavuşması için ne gerekiyorsa yapacağız. Kapatmaya çalışmak, anlaşmaya çalışmak söz konusu olamaz. "Kaşıkçı'nın kabul edilemez bir cinayete kurban gittiğinin altını çizen Çavuşoğlu, istihbarat ve emniyet görevlilerinin toplanan delilleri görmek isteyenlere gösterdiğini belirtti. Çavuşoğlu, "Türkiye blöf yapmıyor. Türkiye'nin elinde ne varsa uluslararası toplumla paylaşmamız lazım." diye açıkladı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal