Diş eti çekilmesi tedavisi nedir, ne iyi gelir? Diş eti çekilmesi tedavisini kolaylaştıracak 5 doğal yöntem!

Diş etinin çekilmesi birçok kişide görülen bir hastalık türüdür. Ancak hastaların çoğu doktor tedavisinden korktuğu için evde uygulayabilecekleri doğal yöntemleri araştırıyor. Peki, diş eti çekilmesi hastalığı nedir, evde hangi yöntemler uygulanarak tedavi edilir? İşte, diş eti çekilmesine iyi gelecek 5 doğal yöntem...

01.06.2022-18:18 - (Son Güncelleme: 01.06.2022-18:18) Diş eti çekilmesi tedavisi nedir, ne iyi gelir? Diş eti çekilmesi tedavisini kolaylaştıracak 5 doğal yöntem!

Diş etinin çekilmesi, diş etlerinin dişlerin dip kısmından yukarıya doğru çekilmesine denir. Çocukluk ya da ergenlikte başlayan ve seneler geçtikçe ilerleyen bir hastalıktır. Hastalık, gözle görülebilecek düzeye geldiği zaman genel olarak kırk yaş itibari ile dişlerin kök kısımları ortaya çıkmış olmaktadır. Diş kökleri çene kemiğinde ki yuvalarına yerleşik şekilde durmaktadır. Fakat, çene kemikleri ile diş tabanını sıkı şekilde kaplayan diş eti dokusu, dişlerin yerine oturması ile sabit tutulmasında önemli role sahiptir. Diş etleri ideal şekilde, tüm dişleri boyun hattı üstündeki bir nokta üzerinden sarmalı. Bu, dişin kök kısmını gıda maddeleri ile patojenlere karşı korumaktadır.

Diş eti çekilmesinin nedeni nedir?

Bu hastalığın genel kaynağı diş hijyeniyle alakalıdır. Ağızda bulunan bakteriler dişlerde yapışkan bir tabakaya sahip plak oluşturmaktadır. Söz konusu plakların düzenli temizliği yapılmadığında, sarı - beyaz kireç görünümüne sahip tartarlar oluşur. Bakteriler fırçalama ya da diş ipi yardımıyla kolaylıkla temizlenebilmektedir.

Ancak, fazla kuvvet uygulayarak yapılan fırçalama ya da fazla basınçlı diş ipi kullanımı bu hastalığı artıran etkenlerdir. Bundan dolayı temizlikte aşırıya gitmeden eşit şekilde kullanım önemlidir.

 diş eti çekilmesi nedir

Diş eti çekilmesi belirtileri nelerdir?

Belirtiler genellikle şunlardır;

- Normale göre uzun diş yapısı: Bu belirtiyi farketmek genellikle zor oluyor. Fakat dişlerinizin uzunluğunu eski fotoğraflara bakıp karşılaştırabilirsiniz.

- Diş etlerinde renk değişmesi: Diş etleri ile dişlerin birleşme noktasında renk değişimi olduğunu gözle görebilirsiniz.

- Diş etinde iltihaplanma: Diş etleri kenarları kırmızı ve şiş olur.

- Diş etinde kanama: Fırçalama ya da sert besin tüketiminde diş eti kanaması olabilir.

- Gıdalara duyarlılık: Sıcak, soğuk, tatlı, asidik ürünler tüketildiğinde keskin bir acı duyulabilir.

- Dişlerde sallanma: Dişlerinizde hafifçe hareketlenme olabilir.

 diş eti çekilmesi belirtileri

Diş eti çekilmesine çözüm 5 doğal yöntem!

Hastalığı doğal yöntemlerle önlemek için deneyebileceğiniz 5 yöntem şunlardır:

- Civanperçemi: Bu ot kanamanın durmasını sağlar. Eğer ki taze bulma imkanınız varsa civanperçeminin yaprakları ile saplarını çiğneyin. Çiğnemek istemeyenler yapraklardan macun elde ederek bunu diş etlerine sürerek de kullanabilir.

- Sumak: Sumak, ağız içerisinde büzülme ile kumlanma hissiyatı veren tanelere sahip bir bitkidir. Bu tanenlerin sayesinde dokulardaki sıvı çekilir ve iltihaplanma azalır.

Sumak dalının kabuğunu soyarak diş etlerinize masaj yapabilir, uçlarını ezerek dişlerinizi ve diş etlerinizi fırçalayabilirsiniz.

1 avuç kadar sumak yaprağını kaynattıktan sonra süzerek, elde etmiş olduğunuz sıvıyla gargara yapabilirsiniz.

 diş eti çekilmesi

- Yeşil çay: Günlük bir ya da iki fincan içeceğiniz yeşil çayla, diz etinizdeki sorunlardan kurtulabilirsiniz.

- Aloe Vera: Bu bitkinin etli dallarından ortaya çıkan jel sayesinde diş etinizdeki iltihabı ve çekilmeyi azaltabilirsiniz.

Bitkiden çıkan jeli ister dolapta bekleterek ister bekletmeden diş etlerinize sürdüğünüzde iltihabınızın azaldığını göreceksiniz.

- Susam yağı: Bir ya da iki yemek kaşığı kadar susam yağıyla 10 - 15 dakika ağzınızı gargaralayın. Bu yöntemi devamlı uyguladığınızda diş etlerinizdeki çekilme ve iltihabın azaldığını göreceksiniz.

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal