Dirsek Bakımı Nasıl Yapılır?

Dirsekler vücudun en nemsiz bölgeleridir dolayısıyla sertleşmenin yaşandığı bölgelerdir. Dirsek bakımı nasıl yapılmalıdır? Dirseklerdeki koyuluk nasıl geçer? Dirsek bakımı hakkında detaylar yazımızda...

01.03.2021-11:01 - (Son Güncelleme: 01.03.2021-11:01) Dirsek Bakımı Nasıl Yapılır?

Dirseklerde ki sertleşme, koyulaşma gibi sorunlarda  dirseklerinizin daha yumuşak ve bakımlı görünmesi için bu adımları bilmeli ve uygulamalısınız. Dirseklerimizi uzun saatler boyunca kullandığımız masa gibi yerlerin üzerinde dayadığımız için koyu ve kurumuş bir hale dönerler. Dirsek bakımı yöntemlerini uygulayarak bu koyu kurumuş ve sertleşmiş dirseklere son verebilirsiniz.

Dirseklerin bu görüntüsü estetik bakımdan da hiç hoş görünmediği gibi, sağlıksal açıdan da bazen sorun yaratır. Dirsekleriniz için bu adımları denemelisiniz.

-Limon suyundan 1 çay kaşığı alarak yarım çay kaşığı ponzo taşıyla karıştırın. Banyo yaparken yaklaşık 1,2 dakika hafifçe dirseklerinizi bu karışım ile ovmalısınız.

-Kahverengi şeker ile dirseklerinizi fırçalayıp daha pürüzsüz ve yumuşak dirsekler elde edebilirsiniz. Gerekirse içine yarım tatlı kaşığı zeytinyağı karıştırarak dairesel hareketlerle banyoda dirseklerinize masaj yapın.

-Şeker içine balda karıştırabilirsiniz. Bu karışım ile dirseklerinize dairesel hareketlerle 2 dakika boyunca masaj yapmalısınız.

-Eğer dirsekleriniz de koyu lekeler varsa kabartma tozu ile sodayı karıştırarak bir karışım hazırlayın. İçine portakal suyu ve limon suyu karıştırın.2 dakika boyunca bu karışım ile dirseklerinizi fırçalayın.

-Banyodan sonra iyi bir nemlendirici vazelin yada gliserin ile dirseklerinizi iyice nemlendirin.

-Dirseklere gece bakım yapmakta çok önemlidir. Losyonlar ile gece yatmadan önce dirseklere masaj yapmak 1 hafta içinde dirsekleri daha yumuşak ve pürüzsüz hale getirir. Bir kapta saf zeytinyağı ile bebek yağını karıştırın. Geceleri yatmadan önce dirsek üzerine bu yağlar ile masaj yapın. Bu uygulamayı devamlı uygularsanız dirsekteki kuru bölgeler yok olur.

-1,4 su bardağı ince bal mumu,1 fincan kakao yağı,1 su bardağı shea yağını biraz ısıtarak veya 180 derece fırında ısıtarak kendinize bir gece nemlendiricisi yapabilirsiniz .İçine 1/2 fincan jojoba yağı ve zeytinyağı karıştırarak kuru hava geçirmez bir kapta saklayın. Yatmadan önce geceleri dirseklerinize uygulayın.

-Aşırı kuru dirsekler için gliserin ve vazelini karıştırarak masaj yapın. Pürüzsüz dirsekler için doğal yöntemler kısa sürede dirseklerdeki kuruluğu alır ve yumuşacık olmasını sağlar.

-Dirseklerinizde ki kötü ve estetik açıdan iyi durmayan karanlık koyu noktalar yok olur. Bakım önerileri ile bunu halledebilirsiniz.

-Bir önceki yazımız olan Muhteşem Kalın Kaşların 5 Sırrı başlıklı makalemizde doğal ve kalın kaşlar, gür kaşlar için ve kalın kaş yapma hakkında bilgiler verilmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal