Diplomatik toplantıda ABD ve Türkiye iş birliği: Artık beraber çalışacaklar!

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Türkiye'ye ziyaret kapsamında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Karahan ve Türkiye'nin ABD Büyükelçisi Mehmet Şimşek ile ayrı ayrı görüştü. Yellen, görüşmelerin ardından yaptığı açıklamada, Türkiye ve ABD'nin bölgesel sorunlara ortak çözümler bulma potansiyeli konusunda Türk yetkililerle görüştüğünü belirtti. Ayrıca, iki ülke arasındaki ikili ilişkilerin önemine vurgu yaptı.

29.02.2024-09:30 - (Son Güncelleme: 29.02.2024-13:06) Diplomatik toplantıda ABD ve Türkiye iş birliği: Artık beraber çalışacaklar!

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları toplantısı çerçevesinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan ve Türkiye Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüşme gerçekleştirdi.

Açıklamada, görüşmelerde Türkiye ve ABD'nin bölgesel sorunlara karşı ortak çalışma potansiyeli ve iki ülke arasındaki ikili ilişkilerin önemi konularının ele alındığı ifade edildi. Yellen, Türk yetkililerle yapıcı bir diyalog kurduklarını ve ortak çözümler arayarak ilişkileri güçlendirmek istediklerini belirtti.

İkili ilişkilerin önemine vurgu yapıldı

Görüşme kapsamında, kara para aklama ve terörizmin finansmanıyla mücadele konuları öne çıkarken, bu çerçevede yaptırımların uygulanması ve Türkiye ile ABD'nin bu konularda nasıl birlikte çalışabileceği üzerinde duruldu. Tarafların, bölgesel sorunlara karşı ortak çözüm yollarını arama konusundaki kararlılıkları vurgulandı.

Yellen, görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, Türkiye ile ABD'nin karşılaştığı zorlukları aşmak ve iş birliğini güçlendirmek adına önemli adımlar atmaya kararlı olduklarını belirtti.

Yellen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Türkiye ve ABD'nin önemli bölgesel sorunları çözmek için nasıl birlikte çalışabileceğini Bakan Mehmet Şimşek ile görüştüm. İkili ilişkilerimizin önemini de vurguladım." ifadesinde bulundu.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal