Dikkatler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Açıklayacağı Reform Paketinde

Yatırımcıların ilgiyle takibini yaptığı ekonomi reform paketini bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da kamuoyuna bildirecek. Reformun 2 önemli ayağı olacak, şeffaflaşma ve mali disiplin. Peki reform paketinde neler var?

12.03.2021-11:52 - (Son Güncelleme: 12.03.2021-11:52) Dikkatler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Açıklayacağı Reform Paketinde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iş dünyasının heyecanla beklediği Ekonomik Reform Paketi'ni bugün İstanbul'da Haliç Kongre Merkezi'nde kamuoyu ile paylaşacak.

Reform paketi sayesinde kamuda tasarruf politikalarının yürütülmesi, masrafların kontrol edildiği bir sistemin oluşturulması bekleniyor.

Enflasyon ile mücadele, yatırımların oldukça güçlü bir şekilde teşvik edilmesi, hem yerli hem de yabancı sermayeye destek sağlanması, reform paketinde yer alan kritik başlıklar arasında olacak.

Makroekonomik kararlılık politikaları il yapısal politikaları kapsayan ekonomik pakette bütçede mecvut olan tüm kalemlerin daha sıkı bir şekilde kontrolünün olacağı düzenlemeler yer alacak.

Kazanç ile masraf tarafında alınan önlemlere uygun bir şekilde 2021 bütçe açığı hedefi %4.3'ten 3.5'e çekilecek. Masrafların takibine oldukça özen gösterilecek.

Makroekonomik istikrar çerçevesinde, enflasyonla mücadele, kamu maliyesi, finansal sektör ile cari açıkla mücadele benzeri alanlara öncelik yapılacak.

Pakette belediye ortaklıkları ve bütçe genel kontrolü haricinde kurumların masraflarıyla alakalı başlıklar da yer alıyor.

Cari açık ile mücadeleyi başarılı bir şekilde yürütmek için için üretimde yapısal dönüşüme teşvik edici yeni hamleler yapılacak. Kamudaki kurumsal yapı kuvvetlendirilerek reformların kalıcılığı temin edilecek.

BORÇLARA ERTELEME

Aynı zamanda yatırımcılara vergi indirimleri, bedelsiz arsa sağlama, ucuz kredi benzeri imkanların tanınacağı pakette, borçlara yeni ötelemelerin değerlendirilebileceği belirtiliyor.

Fiyat karalılığını sağlamak için kalıcı önlemler geliştirilecek. Sermaye piyasalarının kuvvetlendirilmesi için yeni uygulamalar yürütülmeye başlanacak.

Yapısal politikalarda da kurumsal yapı, yatırımlar ile rekabet sistemine ilişkin yeni hamleler yer alacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal