Dikkat! Komşunuz bu durumlarda sizden tazminat talep edebilir

Komşularla sorun yaşamak, apartmanı etkileyecek arızaların çıkması apartmanda yaşayanların ortak sorunlarından biridir. Komşuluk ilişiklerini de zedeleyen bazı durumlar karşısında komşunuzun evinize izinsiz girme, sizden tazminat talep etme gibi hakları olabiliyor. Bütün önlemlerin önceden alınması gerekiyor. İşte apartmanda yaşayan herkesin bilmesi gereken önemli detaylar...

27.01.2023-15:12 - (Son Güncelleme: 27.01.2023-16:49) Dikkat! Komşunuz bu durumlarda sizden tazminat talep edebilir

Komşuluk ilişkilerinin ne kadar değerli olduğunu apartmanda yaşayan herkes bilir. Bazen ortak kulanım alanları, gürültü gibi durumlarda ise komşuluk ilişkileri olumsuz yönde etkilenebilir. Üst kat tavanından su gelmesi bu ilişkileri zedeleyebilir hatta komşunuz sizden bu sebeple tazminat isteyebilir.  

Komşunuz evinize izinsiz girebilir

Bir başkasının evine izinsiz girmek herkesin bildiği gibi bir suçtur. Ancak bazı durumlarda komşunuz sizin evinize zorla girebilir. Elektrik kaçağı nedeniyle yangın tehlikesinin oluşması gibi durumlarda komşunun hakları olur. Misal, su sızıntısı, sızıntının elektrik prizlerine yayılması, elektrik kaçağı nedeniyle yangın tehlikesinin oluşması gibi durumlarda komşunun evinize zorla girebilir.

İzinsiz girilebilir

Bu gibi durumlarda apartman yönetimine haber verilebilir ve önlem alınması için çilingir çağırılıp evinize zorla girilebilir. “Mala zarar verme” veya “Konut dokunulmazlığını ihlal” gibi suçlar oluşmaz.

Tavandan su sızması ana taşınmaza zarar verebileceği, elektrik kontağından çıkacak yangının can ve mal kaybına neden olabileceği için acil bir durumdur. Tavandan su akıyorsa ve komşunuzu izin almak için arayıp ona ulaşamıyorsanız, çilingir çağırmak son çare olabilir.

Komşunuz sizden tazminat isteyebilir

Su akıntısı sonucunda oluşan maddi zararı çözmek için komşunuz sizden tamiratının yapılmasını isteyebilir. Aksi takdirde dava açabilir ve evinin uğradığı zararın tazminini ve tamiratın yapılmasını hâkimden isteyebilir. Hakim, incelemeler sonucunda su tamiratının yapılmasına hükmeder ve bu bedel, sorumlu olan üst komşudan alınır.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal