Dikkat! İntihara Yol Açıyor

En yaygın görülen ruh sağlığı problemi depresyondur ve kadınlarda daha fazla rastlanır. Dünyada, depresyona bağlı intihardan ölümlerde artış yaşanmaktadır.

02.01.2019-17:04 - (Son Güncelleme: 02.01.2019-19:33) Dikkat! İntihara Yol Açıyor

En yaygın görülen ruh sağlığı problemi depresyondur ve kadınlarda daha fazla rastlanır. Dünyada, depresyona bağlı intihardan ölümlerde artış yaşanmaktadır. 

Türkiye Psikiyatri Derneği Medya Koordinatörü Dr. Şahut Duran, depresyonun Türkiye'de görülme sıklığının yüzde 10 olduğunu vurgulayarak, "Kadınlarda yaşam boyu psikiyatrik hastalık riski, erkeklere oranla 2 kat fazla. Depresyon yüzde 10 sıklıkla halen en yaygın ruh sağlığı hastalığı" dedi.

İNTİHARDAN ÖLÜMLER ARTTI

İntihardan ölümlerin 15 ile 35 yaş aralığındaki kişiler de görülen en sık 3'üncü ölüm nedeni olduğunu belirten Duran, Dünyadaki intahar ölümlerinin yüzde 60 arttığını söyledi. Duran sözlerine şöyle devam etti; "Her yıl 1 milyondan fazla kişinin intihar ederek hayatına son verdiğini İntihar ederek ölenlerin yüzde 70’inde depresyon olduğu biliniyor. Depresyon hastalarının yüzde 15’i intiharla ölüyor."

DEPRESYON TEDAVİ EDİLEBİLEN BİR HASTALIKTIR

Depresyonun çocuklarda görülme sıklığı yüzde 3-5 iken, ergenlerde bu rakam yüzde 15-20 arasında değişiyor. Çocuklukta maruz kalınan cinsel istismar, erken ebeveyn kaybı gibi nedenler buna yol açmaktadır. Depresyon tedavi edilebilir bir hastalıktır. Tedavi kişiye özel olarak planlanmaktadır. Burada hastalığın şiddeti, eşlik eden başka bir hastalık olup olmaması, önceki tedavi süreçleri, yineleme sayısı önemli göstergelerdir. Tedavi seçenekleri arasında başlıca, psikoterapi, farmakoterapi, elektrokonvulsif terapi sayılabilir.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal