Çocuğunuz Böyle Oturuyorsa Dikkat!

Anne ve babalar, çocuklarının 'W' oturuş pozisyonunun (kelebek oturuşu) sağlıklı olmadığını düşünür. Peki gerçekten öyle mi?

02.01.2019-16:38 - (Son Güncelleme: 02.01.2019-16:30) Çocuğunuz Böyle Oturuyorsa Dikkat!

Anne ve babalar, çocuklarının 'W' oturuş pozisyonunun (kelebek oturuşu) sağlıklı olmadığını düşünür. Peki gerçekten öyle mi? İşte yanıtı..

W oturuşu aslında bir bozukluk değil, normal bir durumdur. Bu bir oturuş pozisyonudur. Dikkat edilmesi gereken nokta, çoğu doktorun zararlı olduğuna inandığı bir oturuş olmasıdır.

W OTURUŞUNUN ZARARLARI NEDİR?

- W oturuşunun vücuttaki ana gücü sınırladığı düşünülüyor. Bu oturuş pozisyonu çoğu çocuğa büyük bir destek sağlıyor. Çocuğun karın ve sırt kaslarını aynı anda kullanmasına gerek olmadığından, genelde bunu bacakların önde olduğu ya da üst üste olduğu pozisyonları tercih ediyorlar.

- W oturuşunun kas sertliğine sebep olduğu biliniyor. Bu sertliğin özellikle de bacaklarda ve kalçada olabileceği söyleniyor ancak dizleri ve bilekleri de etkileyebileceği düşünülüyor.

- Bazı nörolojik sıkıntılara da sebep olduğu düşünülüyor. Bu oturuşta aktif olarak kullanılmayan kasların zamanla aktivitesini azalttığı düşünüldüğünden, yumuşayan kaslar pozisyonun uzun vadede kişinin vücudunu dik tutmakta sorun yaşayacağı öngörülüyor.

- Aslında teknik olarak, çoğu doktorun da aynı fikirde olduğu konu, uzun süreli W oturuşun çocukluk dönemi boyunca edinilmesi gereken kaba motor becerilerin geliştirilmesini geciktirdiği konusu. Eğer çocuğunuzun özellikle fiziksel olarak güçlü olmasını bekliyorsanız, bu pozisyon ileride ona engel olabilir.

ÖNLEMEK İÇİN NE YAPILMALIDIR?

Çocuğunuzu bu pozisyonda otururken yakaladığınızda hemen pozisyonu değiştirmesine yardımcı olun. Alışkanlıklarından vazgeçmesi biraz zaman alsa da doğru pozisyonda oturmasını sağlamak en doğru harekettir.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal