07.02.2022-17:24 (Son Güncelleme:26.07.2022-16:54)


1

Transferi gündeme oturdu!

Transferi gündeme oturdu!

Fenerbahçe'nin yıldız futbolcuyla yoğun bir şekilde ilgilendiği ve transferini bitirmek istediği aktarıldı. Bu anlamda futbolcuyla alakalı gelişmeler büyük bir merak edilmeye başlandı. Sarı lacivertliler dünya yıldızını kadrosuna katarak transferde önemli bir başarı elde etmek isterken Diego Costa cephesinden gelen gelişmeler büyük merak konusu haline geldi.



2

Futbolcunun hayatı

Futbolcunun hayatı

Yıldız futbolcu 7 Ekim 1988 tarihinde Brezilya'nın Lagarto kentinde doğdu. Diego Costa futbol hayatına Brezilya'nın Barcelona EC takımında başladı. Ardından Avrupa'ya ilk Braga takımıyla transfer oldu. Brega sonrasında çeşitli alt lig takımlarına kiralık olarak gitti. Kariyer çıkışını ise Atletico Madrid transferiyle gerçekleştirdi. Yıldız futbolcu Atletico Madrid'den Celta Vigo'ya kiralandı. Sonrasında Valladolid ve Rayo Vallecano'ya kiralık olarak gitti. Sonrasında Atletico Madrid'e geri dönen futbolcu 2013 yılında gösterdiği performansla kendisine hayran bıraktı. O sezon gösterdiği performansla İngiliz devi Chelsea'ye transfer oldu. Chelsea'ye transfer olan futbolcu 2018 yılında Atletico Madrid tarafından geri takıma alındı. Atletico Madrid sonrasında Brezilya ekibi Mineiro'ya giden futbolcu, 1 yıllık Mineiro kariyeri sonrasında şimdilerde kulüpsüz bulunuyor.



3

Hangi takımlarda oynadı?

Hangi takımlarda oynadı?

Diego Costa kariyerinde ; Barcelona EC, Braga, Penafiel, Atletico Madrid, Celta, Albacete, Real Valladolid, Rayo, Chelsea ve Atletico Mineiro formalarını giydi.



4

Hangi mevkide oynuyor?

Hangi mevkide oynuyor?

Yıldız futbolcu santrafor pozisyonunda oynuyor.



5

Kariyerinde kaç golü var?

Kariyerinde kaç golü var?

Diego Costa kariyerinde çıktığı 496 karşılaşmada 186 gol attı ve 74 kez asist yaptı.



6

Nerelidir?

Nerelidir?

Diego Costa Brezilya doğumludur ama İspanyol vatandaşıdır.



7

Kaç yaşındadır?

Kaç yaşındadır?

Golcü yıldız 7 Ekim 1988 doğumludur. Yani 33 yaşındadır.



8

Başarıları nedir?

Başarıları nedir?

Brezilyalı yıldız 2 kez Chelsea ile İngiliz şampiyonu oldu. 2 kez Atletico Madrid ile La Liga'yı kazandı. 1 kez Brezilya Ligi'ni kazandı. 1 kez UEFA Kupası ve 3 kez UEFA Süper Kupası'nı kazandı.

Mesut Şahim
mesutspor79@gmail.com

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR