DHT Hormonu Nedir?

Pek çok insan DHT hormonu nedir? DHT hormonu etkileri nelerdir? Sorularına yanıt arıyor… Bu konular hakkında merak ettikleriniz haberimizin içeriğinde…

23.05.2018-17:37 - (Son Güncelleme: 24.05.2018-11:03) DHT Hormonu Nedir?

DHT HORMONU NEDİR?

DHT hormonu saç dökülmesiyle alakalı olan bir hormondur. Saç dökülmeleri genetik olmalarının dışında erkeklik hormonu gruplarıyla da bağlantılıdır. DHT hormonu(Dihidrotestosteron) erkeklerdeki saç, sakal gibi etkenleri içine alan ve düzenleyen bir hormon türüdür. Saç dökülmesinin asıl sebepleri %95 olarak genetiğe dayanır. Bunun dışında DHT denilen erkeklik hormon gruplarında bulunmakta olan hormon ile de bağı vardır. Testosteron hormonlarına hidrojen ek olarak DHT hormonundan oluşmaktadır. Asılerkeklik hormonlarına ek olarak bulunur. Başka deyişle belirtmek gerekirse, bir yan hormondur. Pek önem taşımayan görevleri bulunsa da testosteron ve çeşidi erkeklik hormonu grupları kadar etkili değildir. Testosteron hormonunun DHT hormonuna dönüşme testi süreci ” 5 alfa redüktaz ” adı verilen bir enzim sayesinde gerçekleşir.

DHT HORMONU ETKİLERİ NELERDİR?

DHT hormonunun çok belirgin bir özelliği veya etkisi yoktur. Diğer hormonlara destek veren bir hormondur. Erkeklik hormonu grupları içinde yer alır. Saç dökülmesine neden olur. Bazen sakallarda da incelmeler oluşabilir ya da kellikler görülebilir. Akneye neden olur.

Dışarıdan duyduğunuz yöntemleri ve ilaçları denememeniz sağlığınız açısından çok önem teşkil etmektedir. Doktorunuza danışmadan asla ilaç tüketmeyiniz. Her insanın vücut anatomisi farklılık gösterdiğinden eksikliği durumunda hangi ilaçların teste iyi geleceğini doktorunuz belirtecektir. Tedavisi bir kaç ay sürmekle beraber, arttırma veya düşürme için ilaçları düzenli kullanmaya çok dikkat edilmelidir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal