Devletten ÖTV ve KDV müdahalesi: Akaryakıta görülmemiş indirim geliyor

Akaryakıt fiyatlarındaki değişimlerde gündem deprem olmasına rağmen devam ederken, devletten ÖTV ve KDV konusunda önemli bir talep geldi. Söz konusu talebin gerçekleşmesi halinde akaryakıta görülmemiş bir indirim yapılacak.

10.02.2023-17:05 - (Son Güncelleme: 10.02.2023-17:05) Devletten ÖTV ve KDV müdahalesi: Akaryakıta görülmemiş indirim geliyor

Araç sahiplerinin takip etmekte zorlandığı akaryakıt fiyatlarında çok önemli bir son dakika gelişmesi yaşandı. Son günlerde dikkatlerin Kahramanmaraş depremine kaymasına rağmen akaryakıt fiyatlarındaki gelişmeler de izlenmeye devam ediyor. Devletten ise ÖTV ve KDV konusunda önemli bir talep geldi. Söz konusu talebin gerçekleşmesi halinde akaryakıta görülmemiş bir indirim yapılacak. 

Devletten ÖTV ve KDV müdahalesi

Akaryakıt fiyatlarında yüzde 18 oranında KDV yansıtılırken, ÖTV’nin de TL olarak fiyatlara yansıtıldığı ifade ediliyor. Devletin akaryakıtta ÖTV ve KDV’yi kaldırma talebinin gerçekleşmesi halinde fiyatlarda dev bir indirim yapılacak.

Akaryakıt ÖTV Kalkıyor Mu

Akaryakıta görülmemiş indirim geliyor

ÖTV oranının akaryakıt fiyatlarından kaldırılması halinde benzine 3,79 TL, motorine 4,2 TL ve LPG'ye 1,90 TL indirim yapılmış olacağı aktarıldı.

Konunun resmileşmesi halinde detaylar haberimizde yer alacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal