Devletten marketlerin indirim oyunlarını bozacak adım geldi! Resmi yönetmelik yarın başlıyor

Ticaret Bakanlığı, vatandaşları sahte indirimden korumak amacıyla aldığı kararı 1 Mart itibarıyla uygulamaya geçiriyor. Kararla birlikte indirimler son 30 günün en düşük fiyatı baz alınarak yapılacak.

28.02.2022-11:35 - (Son Güncelleme: 28.02.2022-11:45) Devletten marketlerin indirim oyunlarını bozacak adım geldi! Resmi yönetmelik yarın başlıyor

Tüketicileri sahte indirimden korumak için Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan ‘Fiyat Etiketi Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’ 18 Şubat tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanmıştı.

Uygulama yarın başlıyor

Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile birlikte 30 gündeki en düşük fiyat baz alınarak indirim uygulanacak. Mevcut gıda fiyatlarındaki indirim bundan önce indirimden bir önceki fiyat baz alınarak yapılıyordu. Yeni yönetmelikle birlikte değişiklik yarın itibarıyla uygulanmaya başlanacak. 


Etiketler Türkçe yazılacak

Ticaret Bakanlığı’nın tüketicileri sahte indirimden korumak amacıyla hazırladığı yönetmelikte birçok başlık yer alıyor. Karar göre, indirimli ürünler bir önceki fiyatıyla birlikte gösterilecek. Bununla birlikte etiket ve listelerde yer alan hususların herkes tarafından anlaşılması adına Türkçe yazılması zorunlu olacak. Ambalajın teslimi ve iadesine dair bir depozito bedeli varsa bu tutarın etiket ve listelerde yazması gerekecek. 

Ürünlerin etiketi, malın ve ambalajın bulunduğu yerde görünür bir şekilde yerleştirilecek. Çabuk bozulabilecek ürünlerden olan meyve ve sebzelere uygulanacak indirim, bir önceki fiyat baz alınarak uygulanacak. Bu hususta ise ispat külfeti satıcı ve sağlayıcıya ait olacağı açıklandı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal