Devlet Yalnız Bırakmadı: Manavgat'ta Yangında Zarara Uğrayan Çiftçilere 16 Yeni Traktör!

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 28 Temmuz tarihinde başlayarak günler süren yangın felaketinde çiftçiler büyük zarara uğramıştı. Zarara uğrayan çiftçilere devlet 16 traktörü tören ile teslim etti. Törene Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu katıldı.

12.09.2021-18:01 - (Son Güncelleme: 12.09.2021-18:01) Devlet Yalnız Bırakmadı: Manavgat'ta Yangında Zarara Uğrayan Çiftçilere 16 Yeni Traktör!

Manavgat Gençlik Merkezi'nde düzenlenen törende Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, AK Parti Antalya milletvekilleri, Albayrak Holding şirketlerinden TÜMOSAN'ın Genel Müdürü Halim Tosun, TürkTraktör Satış ve Pazarlama Direktörü Rekta Cem Akgöz ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri vardı.

16 YENİ TRAKTÖR TÖRENLE TESLİM EDİLDİ

Antalya’da yaşanan yangın felaketinin yaraları hızla sarılmaya devam ediliyor. Yangında zarara uğrayan çiftçilere Cumhurbaşkanlığı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın girişimleriyle 16 yeni traktör törenle teslim edildi.

YANGINDA 25 TRAKTÖR YANDI

Teslim töreninde konuşma gerçekleştiren Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ‘Burada yangını yaşadık. Bizim günlük hayatımızda ihtiyacımız olan birçok şey yandı. Yangının söndürülmesi için ilgili kurumlar ile yoğun çaba sarf ettik, diğer taraftan ise vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için çalıştık. Hep beraber sahadaydık. Cumhurbaşkanımız yerinde incelemeler yaptı.’ dedi. Çavuşoğlu, Kalemler Mahallesi'ne yapılan ziyarette çiftçilerin traktörlerinin yandığını söyleyen Cumhurbaşkanı için, Sanayi ve Teknoloji Bakanına talimat verdiğini belirtti. Çavuşoğlu, ‘Sanayi ve Teknoloji Bakanımız gereğini yapacağını söyledi. Birkaç gün içerisinde 4 traktör geldi. Toplam 25 traktör Antalya'da yandı. Bir vatandaşımız traktörünün kaydının dahi olmadığını söyleyerek almaktan feragat etti. 4 vatandaşımız da traktör almak yerine bedellerinin ödenmesini istedi. AFAD bu bedelleri ödedi. Bugün 16 traktörün dağıtımını yapıyoruz. Yaraların sarılması için ne yapılması gerekiyorsa gözden geçireceğiz’ şeklinde konuştu.

TRAKTÖRLERİN TESLİMİ KURA İLE GERÇEKLEŞTİ

Konuşmalarını gerçekleştiren katılımcıların arından, 16 traktörün teslimi kura yöntemi ile sahiplerine dağıtıldı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu tören sonrasında traktörlerin de incelemesini yaptı. Yeni traktörünü törende teslim alan bir vatandaş ise, ‘Herkese çok teşekkür ediyorum, Allah razı olsun. Devletin bizi yalnız bırakmayacağını biliyordum. Cumhurbaşkanımızdan, Valimizden Allah razı olsun’ diye konuştu. Ali Acar, traktörü için ‘Sebep olan herkesten Allah razı olsun. Herkese çok teşekkür ediyorum’ şeklinde konuştu.

TAMAMIYLA YERLİ VE MİLLİ OLARAK TRAKTÖR ÜRETİYORUZ

TÜMOSAN Genel Müdürü Halim Tosun, ‘Yangında hemen harekete geçtik. Akdeniz bölgesindeki bütün bayilerimize talimat verdik. 'Gerekirse sıfır traktörlerle yangın helikopterlerinin su alacağı havuzları doldurun' dedik. Çiftçilerimizin traktörlerinin yangında zarar gördüğünü duyduk. Yangının ardından Cumhurbaşkanımız inisiyatif alarak traktörleri yanan üreticiler için traktör bağışı çağrısı yapınca, hiç sayı ve adet pazarlığı yapmadan 'evet' dedik. Bundan dolayı çok mutlu ve gururluyuz. TÜMOSAN ailesi olarak her zaman olduğu gibi Cumhurbaşkanımızın yapmış olduğu her projede hem Türk tarımına hem çiftçimize, köylümüze katkı sağlayacağı’diyerek şirketinin Prof. Dr. Necmettin Erbakan tarafından kurulduğunu hatırlatarak, ‘Bugün tamamen yerli ve milli olarak traktör üretiyoruz. Ürettiğimizin yaklaşık yüzde 15'lik bir kısmını da Afrika, Ortadoğu ve Kuzey Avrupa ülkelerine ihraç ediyoruz’ dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal