Devlet memurları siyasi partilere üye olabilirler mi? Devlet memurlarının siyasi partilere üye olması yasak mı?

Devlet memurluğu yapan kişilerin siyasi bir partiye üye olup olamayacağı konusu merak edilmektedir. Birçok kişi bu sorunun yanıtı ararken sizler için konuyu araştırdık. Peki, Devlet memurları siyasi parti üyesi olabilir mi? İşte merak edilen sorunun yanıtı…

23.05.2022-18:08 - (Son Güncelleme: 23.05.2022-18:08) Devlet memurları siyasi partilere üye olabilirler mi? Devlet memurlarının siyasi partilere üye olması yasak mı?

657 sayılı Devlet Memurları, çok geniş bir ölçekte değerlendirmeye alınmaktadır. Bu kapsamda hizmet koşulları, atanma durumları, görevleri gibi daha birçok konuda yapabilecekleri belli çerçevelerde değerlendirilmektedir. Bu kadar çok alanda denetlenirken devlet memurluğu yapan bir kişinin siyasi bir partiye üye olup olamaması konusu da merak ediliyor. Bu bilgi için en doğru açıklama yine 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun yer alacaktır. Peki, Devlet memurları siyasi parti üyesi olabilir mi? İşte merak edilen sorunun yanıtı…

Devlet memurları siyasi parti üyesi olabilir mi?

Devlet memurları 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre denetlenmektedir. Bu kanunun 7. maddesinde bu konu hakkında açıkça bir hüküm yer almaktadır. 7. maddede yer alan kanunda devlet memurlarının bir siyasi partiye üye olamayacakları açık bir şekilde ifade edilmiştir. Ayrıca devlet memurları siyasi parti, kişi ya da zümrenin yararına davranışlarda da bulunamazlar.

Devlet Memuru Siyasi Parti Üyesi Olabilir Mi

Devlet memurlarının siyasi partiye üye olduklarında ceza alır mı?

Siyasi partiye üye olan bir memur için hüküm açık bir şekilde ifade edilmiştir. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 125. maddesi siyasi partiye üye olan bir memurun kademe ilerlemesinin durdurulmasını hükmetmiştir. Bu durumdan memurluktan atılma gibi bir durum söz konusu değildir.

Kısaca devlet memurlarının bir siyasi parti üye olması kesinlikle yasaktır. Siyasi parti üyesi olan bir kişinin memurluğuna son verilmez ancak kademe ilerlemesi durdurulur.

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal