Devlet kimlere elektrik destek parası veriyor, nasıl alınır? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan 200 TL elektrik yardımı ve şartları

Hükümetin bir süre önce çalışma başlattı elektrik fatura desteği birçok vatandaşın gündeminde yer alıyor. Devlet desteğinden faydalanmak isteten vatandaşlar, 'Devlet kimlere elektrik destek parası veriyor, nasıl alınır?' sorusuna yanıt arıyor. İşte, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan 200 TL elektrik yardımı ve şartları..

26.03.2022-13:39 - (Son Güncelleme: 26.03.2022-13:39) Devlet kimlere elektrik destek parası veriyor, nasıl alınır? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan 200 TL elektrik yardımı ve şartları

2022 yılının gelmesiyle birlikte tüm ürünlere ve tüketim malzemelerine yeni zamlı tutarlar eklendi. Doğalgaz ve elektrik faturalarında da gelen zamlar sonrası vatandaşlar zor zamanlar geçirirken hükümet başlattığı yeni bir çalışmayla ihtiyaç sahiplerine doğalgaz ve elektrik faturalarında destek vermeye başladı.

Devlet kimlere elektrik destek parası veriyor, nasıl alınır?

Son gelen zamlar sonrası vatandaşlar en düşün 500 lira gibi bir fatura ödemeye başlarken, ekonomi alanında yaşadıkları kriz özellikle asgari ücret ve altında geçinmeye çalışanları oldukça fazla zorladı.  Konuyla ilgili bir çalışma başlatan hükümet Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na yetki verdi ve ihtiyaç sahiplerine 200 TL tutarından bir indirim hizmeti sağlamaya başladı.

Çoğu kişinin haberinde olmayan 200 TL tutarındaki indirim uygulaması, gündeme geldikten sonra çok sayıda vatandaş  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan 200 TL elektrik yardımı ve şartlarını araştırmaya başladı.

Devlet kimlere elektrik destek parası veriyor, nasıl alınır?

Yeni yılla birlikte gıda ürünleri başta olmak üzere tüm tüketim ürünlerine gelen zamlar Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaşın başlamasıyla daha fazla artış gösterdi. Sadece Türkiye değil tüm Avrupa ülkelerini de etkileyen savaş nedeniyle yaşanabilecek tedarik endişesi bir çok ürünün fiyatının artmasına neden oldu. 

Bu gelişmelerle birlikte elektrik faturalarını ödemekte zorlana vatandaşlara 200 TL’lik elektrik indirimi müjdesi geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın başlattığı çalışma kapsamında çok sayıda kişinin haberinin olmadığı 200 TL’lik elektrik indiriminden kimlerin nasıl yararlanabileceğinin detayları belli oldu.

Devlet kimlere elektrik destek parası veriyor, nasıl alınır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ihtiyaç sahibi vatandaşlara 'Elektrik Tüketim Desteği' adı altında sunduğu yardım programında belirlene şartları karşılayan tüketicilerin faturalarında 200 TL’lik bir indirim uygulanacak. Aslında 2019 yılından beri mevcut durumda var olan indirim uygulamasında dar gelirli vatandan elektrik tüketim desteğinden faydalanmak için kimlikleri ve faturalarıyla PTT şubelerine gitmeleri yeterli.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan 200 TL elektrik yardımı ve şartları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan 200 TL elektrik yardımı ve şartları

Hükümet tarafından desteklene elektrik tüketim desteği ile ilgili yardım çerçevesinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 1 ya da 2 kişi yaşayan ailelere 75 kilovatsaat/ 68,67 TL tutarından bir destek sağlarken 3 kişilik ailelere 100 kilovatsaat/ 91.56 TL tutarından bir yardım veriyor. 4 kişilik hanelere aylık olarak 125 kilovatsaat/ 114.44 TL tutarında yardım desteği veren Bakanlık, 5 ve daha fazla kişi yaşayan hanelere de aylık 150 kilovatsaat yani 137.33 TL gibi bir indirim uyguluyor.

Solunum cihazı veya diğer makinelere bağlı kronik hastası olan evlere de devlet 206 TL’ye kadar elektrik yardımı veriyor. Yardımdan faydalanmak isteyen vatandaşlar ikametlerine en yakın PTT şubelerine kimlikleri ve elektrik faturalarıyla giderek destek talebinde bulunabiliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal