Devlet ihtiyaç sahiplerine 1100 TL ödeyecek! Başvurular E-Devlet’ten yapılacak

Ülkemizde devam eden pandemi döneminde vatandaşların maddi yükünü hafifletmek amaçlı verilen pandemi desteği bu yıl 1100 TL olarak belirlendi. 2022 yılında verilecek olan 1100 TL'lik pandemi desteğinden yararlanmak isteyen vatandaşlar başvurularını E-Devlet üzerinden yapabilecektir.

28.03.2022-00:09 - (Son Güncelleme: 28.03.2022-17:03) Devlet ihtiyaç sahiplerine 1100 TL ödeyecek! Başvurular E-Devlet’ten yapılacak

Tüm dünyada etkisini gösteren koronavirüs pandemisi vatandaşları maddi olarak etkilemektedir. Ülkemizde de yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle ihtiyaç sahiplerine pandemi desteği verilmektedir. Vatandaşların maddi yükünü azaltmak adına devlet tarafından verilen pandemi desteği 1100 TL olarak belirlendi. Pandemi döneminde getirilen yasaklar ve kısıtlamalar sonrasında yaşanan ekonomik sıkıntılar vatandaşları olumsuz bir şekilde etkilerken bu zor dönemlerde devlet, ihtiyaç sahipleri kişilere hem nakdi yardım hem de ayni yardımlarda bulunmaktadır. Koronavirüs salgını nedeniyle tüm ülkede pandemi süreci yaşanırken devlet ihtiyaç sahiplerine 1100 TL nakdi destek sağlamaktadır. Pandemi desteği başvuruları E-Devlet üzerinden yapılacaktır.

Pandemi destek başvurusu nasıl yapılır

Pandemi destek başvurusu nasıl yapılır?

Geçtiğimiz sene 2 faz olarak verilen pandemi desteğinin 3. faz dağıtımları gerçekleştirilecek. 2022 yılında 1100 TL olarak verilecek olan pandemi desteği başvuruları e-Devlet üzerinden yapılacak. Başvuruda bulunmak için e-Devlet sitesine T.C Kimlik numarası ve şifresi ile giriş yapılarak Aile Çalışma Sosyal Hizmetler sayfasına girerek "Pandemi Destek Ön Başvurusu" sayfasında yer alan başvuru formu doldurulur. Başvuru sonucu pandemi desteğini almaya hak kazanan kişilerin başvuru formunda belirttiği banka hesap numarasına 1100 TL yatırılır. Eğer kişinin banka hesap numarası yok ise pandemi desteğini PTT üzerinden ad-soyad ve kimlik numarası ile alabilir. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal