Devlet 81 ilde bayram harçlığı dağıtıyor! 2.500 TL destek ödemenizi almayı unutmayın

Bayram öncesi ödeme bekleyenlere müjdeli haber verildi! 81 ilde 2.500 TL nakit destek ödemesi yapılacağı paylaşıldı. İhtiyaç sahiplerinin PTT ve Ziraat Bankası hesaplarına tek tek yatırılacak.

27.03.2024-11:25 - (Son Güncelleme: 27.03.2024-14:01) Devlet 81 ilde bayram harçlığı dağıtıyor! 2.500 TL destek ödemenizi almayı unutmayın

81 ilde geçerli olacak yeni bir destek paketi duyuruldu. Devlet bayram öncesi sosyal yardıma ihtiyacı olan hanelere peş peşe yardım imkanları sunmaya devam ederken, yeni bir sosyal destek paketine daha imza attığını paylaştı. 2.500 TL tutarında destek ödemesi şartları için tüm detaylar belli oldu. 81 ilde dar gelirli vatandaşlar 2.500 TL destek ödemelerini bayram öncesi anında alabilecek.

2.500 TL destek ödemesi kimlere verilecek?

Devlet tarafından 81 ilde geçerli olacak yeni bir sosyal destek paketi duyuruldu. Özellikle bayram öncesinde birçok bakanlık ve il - ilçe belediyeleri dar gelirli vatandaşların ceplerini rahatlatmak amacıyla yeni sosyal destek ödemelerine imza atıyor. İhtiyaç sahibi vatandaşları yeni bir haber ise Cumhurbaşkanı’ndan duyuruldu. 2.500 TL tutarında Ramazan Bayramı harçlık ödemesi yapılacağı paylaşıldı. İhtiyaç sahibi dar gelirli aileler için geçerli olacak bu ödemeler, Ziraat Bankası ve PTT hesaplarından alınabilecek. 

Devlet 81 ilde bayram harçlığı dağıtıyor! 2.500 TL destek ödemenizi almayı unutmayın

Vatandaşlara sunulacak olan 2.500 TL değerindeki sosyal yardımdan faydalanabilmeleri için hastanelerinin aylık gelirini kanıtlamaları gerekiyor. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına gelirini bildirildiği takdirde değerlendirmeye alınacak olan bu başvurular; geliri düşük ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara sunulacak.

81 ilde geçerli olacak

2.500 TL değerinde bayram ödemesi devlet tarafından sunulduğu için 81 ilde de geçerli olacak. Vatandaşlar sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına giderek başvurularını tamamlayabilecekler. Başvurularını eksiksiz şekilde ileten, bilgilerin doğru giren vatandaşlar ihtiyaç sahipleri ise 2.500 TL değerindeki nakit ödemelerini PTT ve Ziraat Bankası üzerinden anında alabilecekler.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal