Devasa Borbardıman Uçağı GOHEM'de Yerini Aldı

Phantom II borbardıman uçağı, 20 metre ve 15 ton ağırlığı, devasa yapısı ile Gökmen Uzay Havacılık Merkezi'nde (GOHEM) yerini aldı.

31.05.2021-14:19 - (Son Güncelleme: 31.05.2021-15:11) Devasa Borbardıman Uçağı GOHEM'de Yerini Aldı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) öncülüğüyle, Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK'ın destekleriyle gerçekleşen Gökmen Uzay Havacılık Merkezi'nin (GUHEM) artık bir tane daha üyesi var. 1993 yılından 2007 yılı boyunca Milli Savunma Bakanlığı bünyesin dahil olan ve birçok operasyonda orduya hizmet etmiş olan GAF RF-4 E Phantom II keşif ve bombardıman uçağı GUHEM'de yeni yerini aldı.

20 METRE, 15 TON AĞIRLIĞI BULUNUYOR

Uçağın, Eskişehir'den getirilerek 1. Hava Bakım Fabrikalar Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından 8 günde montajı tamamlandı. Özel ekipler ile kontrollü şekilde GUHEM'e yerleştirilen savaş uçağının 20 metre uzunluğu 15 ton ağırlığı bulunuyor. GUHEM'in kapılarını misafirlere açmasıyla birlikte, savaş uçağı ziyaretçilerine görsel şölen sunacak.

GUHEM Genel Müdürü Halit Mirahmetoğlu, GUHEM'in ana hedefinin çocuklarda ve gençlerde uzay ve havacılık alanında farkındalık oluşturmak olduğunu söyledi. BTSO'nun Gökmen Projesi kapsamında hayata geçen merkezde 154 adet düzeneğin olduğunu ifade eden Mirahmetoğlu, “69-7489“ kuyruk numaralı keşif bombardıman uçağı hakkında da bilgiler paylaştı. 

 Mirahmetoğlu, “Uçağımız 1993 yılında ordumuza katıldı. Uzun bir süre başarıyla hizmet verdi. 2006 yılı sonuna kadar da bu hizmetine devam eden uçağımız sonrasında emekli edildi. Şu ânda anı uçağımızı merkezimizdeki yeni yerine yerleştirdik” dedi.

GUHEM

''ÇOCUK VE GENÇLERE HAVACILIĞI SEVDİRECEK''

Uçağın dikkatleri üzerine çekeceğini söyleyen Mirahmetoğlu, “Uzun bir süre ordumuza hizmet veren uçağımız artık çocuklarımıza ve gençlerimize havacılığı sevdirmek için önemli bir araç olacak. Uçağımız devasa yapısıyla herkesi artık GUHEM'den selamlayacak. Oldukça güzel bir görüntüsü var. İki kişilik bir uçak. Daha çok keşif ve bombardıman amaçlı kullanılmış. Pek çok savaş ve operasyonda kullanıldı. Şu anda da Bursa'da konuklarını bekliyor” diye konuştu.

GUHEM'DE ONLİNE HAVACILIK VE UZAY EĞİTİMLERİ VERİLECEK

Uzay temalı GUHEM'de Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO),  İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve TEKNOSAB yaptığı işbirlik ile düzenlenen eğitimlere Haziran ayı itibarıyla başlanacak. Öncelikle mesleki ve teknik ile fen liselerinden oluşan 66 okulda zoom üzerinden eğitimler düzenlenecek.

Program kapsamında öğreticiler, öğrencilerin merak ettiği sorulara cevap verecek.

Eğitimlerde uyduların yörüngeleri, gözlem uyduları, navigasyon uyduları, uzay ve dünya, uyduların çalışma prensipleri gibi konular anlatılacak. Öte yandan insanlı uzay uçuşları tarihçesi, fırlatma sistemlerinin prensipleri, uzay uçuşlarında bugün gelinen nokta ve çalışmalar anlatılacak. Eğitim sonunda ise sosyal medya gerçekleştirilecek ve kazanana sürpriz armağanların verileceği bir yarışma düzenlenecek. Yarışmada ilk 3'e giren öğrenciye aileleri ile birlikte gideceği GUHEM gezisi hediye edilecek.

GUHEM

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal