DEVA casusu Metin Gürcan yeniden yakalandı! Başsavcılık harekete geçti

Ankara'da 'siyasal ve askeri casusluk' suçundan müebbet ve 35 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılanmış olduğu davada tahliye edilmesinin ardından başsavcılığın itirazı üzerine hakkında tekrar tutuklama kararı verildi. İşte haberin detayları...

13.05.2022-14:33 - (Son Güncelleme: 13.05.2022-16:50)

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri tarafından yeniden gözaltına alınan Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi kurucusu üyesi Metin Gürcan adliyeye sevk edilmiştir. ''Casusluk'' suçundan dolayı müebbet ve 35 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılandığı davada tahliye edilen Gürcan, TEM ekipleri tarafından tekrar gözaltına alınmıştır. Sağlık kontrolünden geçirilen Metin Gürcan, adliyeye sevk edilmiştir. 

Peki ne olmuştu? 

Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesinde önceki gün basın ve izleyicilere kapalı görülen duruşmada ise sanık Gürcan'ın, yurt dışı yasağı adli kontrol hükmü uygulanarak tahliyesine karar verilmişti. 

Karara itiraz edilmişti 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Gürcan'ın tahliyesine itiraz etmişti. Verilen itiraz dilekçesinde dosyadaki mevcut deli durumu ve isnat edilen suçlamalara yönelik cezanın üst sınırına dikkat çekilerek adli kontrol şartının bu aşamada yetersiz kalacağı gerekçesinden dolayı Gürcan'ın yeniden tutuklanması istenmişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının itirazının sonrasında Ankara 27. Ağır Ceza Mahkemesi, Gürcan hakkında yakalama kararı çıkartmıştı.


Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal