Derbide şampiyonluk kupası olmayacak! Galatasaray'ın kutlama planları

Süper Lig'in bitimine iki maç kala, Galatasaray ezeli rakibi Fenerbahçe'ye altı puan fark atarak zirvede yer alıyor. Sarı-Kırmızılıların 24. şampiyonluğunu garantilemesi için kalan maçlarda sadece bir puan almaları yeterli. Pazar günü, Galatasaray kendi seyircisi önünde Fenerbahçe ile karşılaşacak ve bu maçtan bir puanla ayrılmaları durumunda son hafta oynanacak Konyaspor maçını beklemeye gerek kalmadan şampiyonluklarını ilan edecekler.

14.05.2024-13:02 - (Son Güncelleme: 14.05.2024-13:19) Derbide şampiyonluk kupası olmayacak! Galatasaray'ın kutlama planları

Trendyol Süper Lig Müsabaka Statüsü'nün 11. maddesinin 1. fıkrasına göre; şampiyonluk matematiksel olarak kesinleşmeden kupa, maçlara getirilmiyor. Bu talimat nedeniyle Galatasaray, kupanın Fenerbahçe maçına getirilmesi için TFF'den özel bir talepte bulunmayacak. Türkiye Futbol Federasyonu cephesi de talimatlar gereği kupanın getirilmesine sıcak bakmıyor. Galatasaraylı taraftarlar kupanın stada getirilmesini istese de bu talimatlar gereği mümkün olmayacak.

Galatasaray'ın kutlama planları

Galatasaray, Fenerbahçe karşılaşmasının bitimiyle şampiyonluğunu ilan ederse kupayı hafta içinde yapılacak görkemli bir törenle almayı planlıyor. RAMS Park'ta yapılacak bu törenle Sarı-Kırmızılılar, şampiyonluklarını kutlayacaklar. Taraftarlarının coşkulu desteğiyle gerçekleşecek olan bu törenin, unutulmaz anlara sahne olması bekleniyor.


Şampiyonluk yolunda son durum

Süper Lig'de zirve yarışında büyük avantaj yakalayan Galatasaray, son iki maçta bir puan alarak şampiyonluklarını garantilemeye çok yakın. Pazar günü Fenerbahçe ile oynayacakları karşılaşmada alacakları bir puan, Galatasaray'ı 24. şampiyonluğuna taşıyacak. Galatasaraylı futbolcular ve teknik ekip, bu önemli maça odaklanmış durumda ve taraftarlar da şampiyonluk heyecanını doyasıya yaşamak için sabırsızlanıyor.

Galatasaray, Fenerbahçe derbisinde şampiyonluğunu ilan etse de kupa töreni, hafta içinde yapılacak özel bir etkinlikle gerçekleştirilecek. TFF talimatları gereği kupa derbi maçında stada getirilmeyecek. Galatasaray, Fenerbahçe karşısında gerekli puanı alması durumunda RAMS Park'ta görkemli bir şampiyonluk töreni düzenleyerek taraftarlarıyla birlikte 24. şampiyonluğunu kutlayacak.

3 kupalı görkemli tören planı

Galatasaray, şampiyonluk kutlamalarını büyük bir coşkuyla yapmaya hazırlanıyor. Pazar günü Fenerbahçe karşısında alacakları bir puanla şampiyonluğu garantilemeleri halinde, haftaiçi düzenlenecek olan törende yalnızca Süper Lig şampiyonluk kupası değil, sezon boyunca kazandıkları diğer kupalar da yer alacak. Bu görkemli törende, kazanılan Süper Kupa'nın da sergilenmesi için TFF'ye bir talepte bulunacak olan Galatasaray, aynı zamanda Kadınlar Futbol Ligi'nde şampiyon olan Galatasaray Kadın Futbol Takımı'nı da kutlamalara dahil etmeyi planlıyor.

Sürprizler ve hazırlıklar

Kutlamalar için şimdiden yoğun hazırlıklar yapılmaya başlandı. Törende sahne alacak sanatçılarla görüşmeler sürüyor ve sürpriz etkinlikler planlanıyor. GS Store yetkilileri ise şampiyonluk ürünleri konusunda son hazırlıklarını tamamlamış durumda. Şampiyonluğun garantilenmesiyle birlikte, arka arkaya yeni ürünlerin satışa çıkarılması hedefleniyor. Galatasaraylı taraftarlar, bu coşkulu kutlamayı dört gözle bekliyor.


İşte o talimat

2023-24 Futbol Müsabaka Statüsü'nün 11. maddesinin 1. fıkrası gereğince; Süper Lig'i birinci olarak tamamlayan kulübe, ilgili kulübün son lig müsabakası sonunda TFF tarafından şampiyonluk kupası verilir. Şampiyonluğun matematiksel olarak daha erken belirlenmesi halinde, ilgili kulübe ev sahibi olarak oynayacağı son lig müsabakası sonunda kupa takdim edilir.

Voleybolda yaşanan kupa krizi

Bu sezon voleybolda da benzer bir kupa krizi yaşanmıştı. Eczacıbaşı ile Fenerbahçe arasında oynanan final serisinde, durum 2-1'ken kupa dördüncü maça getirilmişti. Ancak, Eczacıbaşı'nın bu maçı kazanarak durumu 2-2'ye getirmesiyle, Fenerbahçe'nin kupa kaldırma olasılığı ortadan kalktı. Karşılaşma sonrası, Eczacıbaşı Başantrenörü Ferhat Akbaş, "Sabah burada 6-7 tane görevli F.Bahçe şampiyonluğu için kürsüyü kuruyordu. Onları dışarı çıkarttık. Onlarla 21 Nisan'da kürsüyü burada beraber kurabiliriz" ifadelerini kullandı.

Galatasaray'ın şampiyonluk kutlaması

Galatasaray, Pazar günü Fenerbahçe karşısında alacağı bir puanla şampiyonluğu garantilerse, hafta içinde yapılacak görkemli bir törenle bu başarısını kutlayacak. RAMS Park'ta düzenlenecek törende, Süper Lig şampiyonluk kupası ve Süper Kupa'nın yanı sıra, Kadınlar Futbol Ligi'nde kazanılan şampiyonluk kupası da yer alacak. Bu büyük kutlama, Galatasaray taraftarlarının unutulmaz anlar yaşamasını sağlayacak.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal