Depremzedeleri karşılayan asker gözyaşlarını tutamadı

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen iki büyük depremin ardından bölgedeki depremzedelerin tahliyeleri devam ediyor. Aydın’a getirilen Adıyamanlı depremzedeler, ilçelerdeki yurtlara, kamu kurumlarının misafirhanelerine ve çeşitli kurum binalarına yerleştiriliyor.

20.02.2023-17:20 - (Son Güncelleme: 20.02.2023-17:44)

 Aydın’ın Nazilli ilçesine getirilen depremzede aile ile onları karşılayan askeri personel arasında duygusal anlar yaşandı. Bir asker ve depremzedenin birbirine sarıldığı ve gözyaşlarına hakim olamadıkları anlar kameralara yansıdı.

6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremle etkilenen 11 il, ilk depremin üzerinden 12 saat geçmeden ikin bir 7.6 büyüklüğündeki deprem ile sallandı. Depremler sonucunda 40 bini aşkın vatandaşımım hayatını kaybetti ve on binlerce vatandaş yaralandı.

Sarılıp ağladılar

Asrın felaketi olarak adlandırılan depremler başta Kahramanmaraş olmak üzere Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illeri de hasar gördü

Yaşanan yıkıcı depremlerin ardından vatandaşlar yardım için seferber oldu. Yapılan planlamalar çerçevesinde depremden sağ kurtulanlar bölgeden tahliye edilmeye başlandı. Aydın'a getirilen Adıyamanlı depremzedeler, ilçelerdeki yurtlara, kamu kurumlarının misafirhanelerine ve çeşitli konuk evlerine yerleştirildi.

Depremzedelere sarılıp ağladı

Aydın’ın Nazilli ilçesine tahliye edilen depremzedeler vatandaşların karşılama anında duygusal anlar yaşandı. Otobüsten inen depremzede bir vatandaşa sarılan askeri personel gözyaşlarına tutamadı. . O anlar otobüste bulunan bir depremzede vatandaş tarafından kayıt altına alındı. Duygu dolu video sosyal medyada kısa sürede binlerce yorum ve beğeni aldı.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal