Lütfü Savaş kimdir, nereli ve kaç yaşında? Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş hangi partiden, istifa mı etti? Lütfü Savaş hayatı ve biyografisi

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş konusunda yoğun bir araştırma yapılıyor. Kahramanmaraş haricinde depremden en çok etkilenen şehir olan Hatay’da Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın istifa ettiği iddiaları gündeme bomba gibi düşmüştü. Peki Lütfü Savaş kimdir, nereli ve kaç yaşında? Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş hangi partiden, istifa mı etti? İşte Lütfü Savaş hayatı ve biyografisi...

20.02.2023-17:11 - (Son Güncelleme: 20.02.2023-17:11) Lütfü Savaş kimdir, nereli ve kaç yaşında? Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş hangi partiden, istifa mı etti? Lütfü Savaş hayatı ve biyografisi

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin en çok etkilediği şehirlerden birisi olan Hatay’ın Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın istifa ettiği iddiası sosyal medyada gündemin üst sıralarında yer almıştı. İddialar üzerine Savaş’tan konu hakkında bir açıklama geldi. Vatandaşlar ise Lütfü Savaş’ın hayatı ve kariyerini öğrenmek için arama motorlarını meşgul ediyor. Peki Lütfü Savaş kimdir, nereli ve kaç yaşında? Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş hangi partiden, istifa mı etti? 

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş kimdir?

Lütfü Savaş, 23 Mart 1965 tarihinde Hatay’ın Yayladağı ilçesinde dünyaya geldi. Çocukluk ve gençlik yıllarını Antakya ilçesine bağlı Havuzlar Mahallesi’nde geçiren Savaş, 1990 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olarak doktor olmaya hak kazandı. 

Türkiye’nin çeşitli illerinde görev yapan Lütfü Savaş, Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin kurucularından birisi oldu. Hastanede Başhekim Yardımcılığı görevini üstlenen Savaş, 2007 yılnıda doçent oldu. 

Lütfü Savaş

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş hangi partiden? 

Milliyetçi bir çizgide olduğunu belirten Lütfü Savaş, 2009 yılında Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde sürdürdüğü görevini bırakarak AKP Antakya Belediye Başkanı Adayı oldu ve aldığı yüzde 47.3’lük oyla seçimleri kazandı.

Görev yaptığı süre boyunca Asi Nehri’nin temizlenmesi başta olmak üzere pek çok hizmette bulunan Lütfü Savaş, 2014 Türkiye Yerel Seçimleri esnasında AK Parti’nin Adalet Bakanı Sadullah Ergin'i Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı olarak göstermesi üzerine Adalet ve Kalkınma Partisi'nden istifa etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun daveti üzerine 2014 Yerel Seçimleri’ne CHP Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı olarak katılan Savaş, yüzde 41 oy alarak Hatay’ın ilk Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

Lütfü Savaş istifa mı etti?

Sosyal medyada istifa ettiği yönündeki haberler hakkında konuşan Lütfü Savaş,  ”Şu anda Hatay yeryüzünde görülebilecek en büyük depremi yaşadı. Biz bu depremde hemşehrilerimizle birlikte devletimizle birlikte belediyelerimizle, sivil toplum örgütleriyle birlikte var gücümüzle bu depremin yaralarını sarmaya çalışıyoruz. İnsanların hayatlarını kurtarmaya çalışıyoruz. Kış şartlarından etkilenmemeleri için uğraşıyoruz. Yaralılarımızı hastanelerde tedavi ediyoruz. Bir yandan da Hatay’ı ayağa kaldırmak için uğraşıyoruz. Bunları yaparken biz hayatın gerçekleriyle uğraşırken kendi sanal dünyasında hezeyanlarıyla uğraşan insanları gerçekten de hezeyanlarını anlamak mümkün değil” dedi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal