Depremin etkisiyle dağ ikiye yarıldı: Böyle bir afeti büyüklerimiz bile görmedi

Kahramanmaraş’ta gerçekleşen ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan depremler Kızılzarf Dağı’nda çöküntüler meydana geldi. Malatya’nın Doğanşehir ilçesine bağlı Kurucaova köyünde yaşayan yurttaşlar, şahit oldukları manzaraya karşı dehşete düştüler.

17.02.2023-13:59 - (Son Güncelleme: 17.02.2023-17:53) Depremin etkisiyle dağ ikiye yarıldı: Böyle bir afeti büyüklerimiz bile görmedi

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkımlara neden olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin etkisi, Malatya’nın Kazılzarf Dağı’nda da görüldü. 1500 metre yükseklikte Kurucuova’nın karşısında Kızılzarf Dağı, 7.7’lik Pazarık merkezli ilk depremin arından çöküntüler meydana geldi. Aynı gün meydan gelen ikinci depremin etkisiyle ise açılan yarık iyice genişledi.

Dağ ikiye yarıldı

Mynet'te yer alan haberde, deprem nedeniyle 47 kişinin yaşamının yitirdiği köyde aile ile sağ kurtulan İbrahim Tatlı , "Canımızı zor kurtardık. Evden çıktığımızda köyün karşısındaki dağda büyük bir yarık oluştuğunu gördük. Dağın ikiye ayrıldığını görenler içinden bir alev topunun çıktığını söyledi. Perişan bir haldeyiz, umarız bugünleri de geride bırakırız" dedi.

İçinden alevler yükseldi

"Böyle bir afeti büyüklerimiz bile hatırlamıyor"

Yöre halkının ‘Ulubaba” olarak adlandırdığı Kızılzarf Dağı’nın,  köydeki evlerinin oluşturduğunu ifade eden Tatlı, “Dağın ikiye ayrılmış halini her gün görmek, bize depremin ne kadar etkili olduğunu gösteriyor. Kara yolları, ovayı ayıran deprem, dağı da ikiye ayırdı. Çok büyük bir afet yaşadık. Böyle bir afeti büyüklerimiz bile hatırlamıyor. Allah tekrarını yaşatmasın” dedi.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal