Meydana gelen depremler nedeniyle Borcu Yoktur belgesi istenmeyecek

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan depremler nedeniyle kamu, ödemelerde “Borcu Yoktur” belgesi istenmeyecek.

17.02.2023-12:15 - (Son Güncelleme: 17.02.2023-17:53) Meydana gelen depremler nedeniyle Borcu Yoktur belgesi istenmeyecek

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler edeniyle kamu kurumlarının yapacakları ödemelerde vadesi geçmiş borcun bulunmadığına ilişkin belge aranılması mecburiyeti, 31 Temmuz’a kadar yapılacak ödemeler için aranmayacak.

AA'da yer alan habere göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığınca hazırlanan “Tahsilat Genel Tebliği Seri: A Sıra No: 1'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tebliğde, Arama Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun’un Bakanlığa verdiği yetki dahilinde uygulanan, kamu kurum ve kuruluşlarınca bazı ödemeler yapılmada hak sahibinin vergi dairesine borcunun bulunmaması şartına dair esaslara yer verildi.

31 Temmuz'a kadar

Borcu yoktur zorunluluğu aranmayacak

Mevcut tebliğle Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu'na tabi kamu idareleri ve bu idarelere bağlı döner sermaye işletmeleri, Kamu İhale Kanunu kapsamına giren kurumlar ile bu kanunlar kapsamında bulunmayan kamu tüzel kişiliğini haiz kurumlar (mesleki kuruluşlar ve vakıf yükseköğretim kurumları hariç) tarafından belirtilen 5 bin lira ve üzeri ödemeler sırasında, hak sahiplerinden vadesi geçmiş borç durumunu gösterir belgenin aranılması gerektiği düzenleniyor.

Yapılan değişiklikle, 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler nedeniyle kamu kurumları ve kuruluşlarınca 31 Temmuz’a kadar depremin kapsamında yapacakları ödemelerde hak sahiplerinden söz konusu belgenin artık aranılmaması yönünde düzenleme yapıldı.

Bu kapsamda, gerçekleştirecekleri ödemelerde “Borcu yoktur” arama zorunluluğu 31 Temmuz’a kadar depremler kapsamında yapacakları ödemlerde bu belgeyi aramayacak


Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal