Depremin ardından dezenformasyonla mücadele devam ediyor

Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük depremin ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Dezenformasyon Bildirim Servisi'ne e-Devlet ve mobil uygulamalarla bildirilen yalan bilgi ve haber sayısının 6 bin 200'e ulaştığını belirtti.

14.02.2023-10:25 - (Son Güncelleme: 14.02.2023-17:46) Depremin ardından dezenformasyonla mücadele devam ediyor

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Altun, "Milletçe büyük bir felaketi yaşadığımız bugünlerde, dezenformasyonun insan hayatını ne denli tehlikeye atan bir unsur olduğunu ne yazık ki tekrar gördük. Doğruların açığa çıkması için çabalayan sağduyulu ve sorumluluk sahibi tüm vatandaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Dezenformasyon Bildirim Servisi’ne (DBS) e-Devlet ve mobil uygulamalarla gönderilen yalan bilgi ve haber sayısının an itibariyle 6 bin 200 olduğunu ifade etti.

6 bin 200 yalan bilgi ve haber bildirildi

Altıun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük depremin ardından depremzedelerin hayatını tehlikeye atan ciddi derece bilgi kirliliği ile karşılaşıldığını belirtti.

6 binin üzerinde yalan haber bildirildi

İletişim Başkanlığı olarak dezenformasyona karşı vatandaşlarla birlikte mücadele etmek için "Dezenformasyon Bildirim Servisi"ni devreye aldıklarını hatırlatan Altun,  "DBS'ye e-Devlet ve mobil uygulamalarla bildirilen yalan bilgi ve haber sayısı şu saat itibarıyla yaklaşık 6 bin 200 olmuştur. Vatandaşlarımız DBS'ye yalan bilgiyi bildirirken çoğu zaman konunun doğrusunu da aktarmışlardır. DBS'ye bildirilen ve uzmanlarımızca doğrusu belirlenen birçok yalan haber, günlük olarak yayınladığımız Dezenformasyon Bültenimiz ve İletişim Başkanlığı ile Dezenformasyonla Mücadele Merkezi sosyal medya hesaplarımız aracılığıyla kamuoyu ile paylaşılmaktadır.

Milletçe büyük bir felaketi yaşadığımız bugünlerde, dezenformasyonun insan hayatını ne denli tehlikeye atan bir unsur olduğunu ne yazık ki tekrar gördük. Doğruların açığa çıkması için çabalayan sağduyulu ve sorumluluk sahibi tüm vatandaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum." İfadelerini kullandı.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal