Deprem tarihi yapıları vurdu: Ulu Cami sarsıntıya dayanamadı

Kahramanmaraş’ta yaşanan ve binlerce kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan depremler tarihi yapıları da vurdu. İki şiddetli depreme maruz kalan Adıyaman’daki Ulu Cami sarsıntılara dayanamayarak yıkıldı.

14.02.2023-10:52 - (Son Güncelleme: 14.02.2023-17:42) Deprem tarihi yapıları vurdu: Ulu Cami sarsıntıya dayanamadı

Asrın felaketinde enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. 6 Şubat günü Kahramanmaraş’ta yaşanan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki deprem binlerce kişinin hayatını kaybetmesine ve on binlerin yaralanmasına sebep olurken, bölgede yüzlerce yıllık tarihe sahip olan bazı yapılar deprem nedeniyle büyük zarar gördü.  İki şiddetli depreme maruz kalan Adıyaman’daki Ulu Cami de sarsıntılara dayanamayarak yıkıldı. 

Deprem tarihi yapıları vurdu

Diyarbakır Surları ve Nurdağı Kalesi’nin ardından Adıyaman’daki Ulu Camii’nin de deprem nedeniyle yıkıldığı görüldü.

Ulu Camii Deprem

DHA’da yer alan habere göre; Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin vurduğu Adıyaman'da, ilk inşa tarihi bilinmemekle birlikte olup, 1506- 1515 yılları arasında Dulkadirli Beyi Durak Bey tarafından yaptırıldığı tahmin edilen Ulu Cami bugünkü şeklini 1863 yılında alırken, sarsıntıya dayanamayıp yıkıldı. Depremde yıkılan tarihi caminin sadece iki duvarı ayakta kalırken, tarihe tanıklık eden cami yerle bir oldu.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal