Güney Kore’den deprem seferberliği: Tüm yardımları kardeş ülke Türkiye’ye gönderin

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, hükümete ellerindeki tüm imkanları Türkiye’deki deprem desteğine harcamaları için kullanmaları yönünde talimat verdi.

14.02.2023-10:35 - (Son Güncelleme: 14.02.2023-17:41) Güney Kore’den deprem seferberliği: Tüm yardımları kardeş ülke Türkiye’ye gönderin

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremler sonrasında toparlanmaya çalışan Türkiye’ye dünyadan yardımlar gelmeye devam ediyor. Yardım için adeta seferber olan ülkeler arasına giren Güney Kore’de Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, hükümete ‘’Tüm yardımları kardeş ülke Türkiye’ye gönderin’’ sözleriyle talimatta bulunduğu öğrenildi.

Güney Kore Devlet Başkanı Yeol'dan takdir alan talimat

Güney Kore Başkanlık Sözcüsü Lee Do-woon yaptığı açıklamada, üst düzey kurmayları ile rutin bir haftalık toplantı gerçekleştiren Yoon'un, "kan bağıyla edinilen bir müttefik ve kardeş bir ulus" olan Türkiye'ye azami destek talimatı verdiğini söyledi.

Güney Kore Türkiye

"Şu anda Türkiye'nin en çok ihtiyacı olan şeyler çadır, ilaç ve tıbbi malzeme ile elektrikli ekipmanlar" diyen Yoon'un, "Dışişleri, savunma ve sanayi bakanlıkları da dahil her bakanlığın mevcut tüm kaynakları seferber etmesini ve mümkün olan en fazla yardım malzemesini güvence altına almasını" istediği açıklandı.

Tüm yardımları kardeş ülke Türkiye’ye gönderin

Öte yandan Türkiye'ye yalnızca acil durum yardımı değil, yeniden yapılanma desteği de sağlanması için harekete geçme çağrısında bulunan Yoon'un, Güney Kore Başbakanı Han Duck-soo ile gerçekleştirdiği ayrı bir toplantıda ise "kardeş ulus" olarak nitelediği Türkiye'ye azami destek sağlama gerekliliğinin altını çizdiği öğrenildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal