Depremde Acil Durum Toplanma Alanı Sorgusu Nasıl Yapılır?

AFAD aracılığıyla vatandaşların depremde zarar almamaları için acil durum toplanma yerleri belirlenmiştir. Vatandaşlar 'AFAD acil durum toplanma alanı sorgulaması nasıl yapılır?' sorusunun cevabı araştırıyor.

24.09.2020-17:42 - (Son Güncelleme: 24.09.2020-17:24)

AFAD aracılığıyla afet benzeri acil durumlarda toplanma yerleri belirlenmiştir. Bu alanların sorgulanması vatandaşların oturduğu adresine göre e-Devlet'ten yapılmaktadır. AFAD acil durum toplanma yerlerinin sorgulaması ile acil durumlarda nereye gidilmesi gerektiğine ilişkin bilgiler yer almaktadır. Bu uygulama sayesinde afetlerde can kaybını minimum düzeye çekilmesi amaçlanmaktadır.

AFAD ACİL DURUM TOPLANMA ALANLARININ ÖZELLİKLERİ

AFAD acil durum toplanma yerleri, depremin ardından can kaybını minimuma çekilmesi için belirlenmiştir. Oradaki en sağlam ve güvenli yerin belirlenmesinden sonra o bölgenin acil durum toplanma alanı olarak kaydedilmektedir. Mahalle içindeki ortak ve güvenli yer tespit edilerek vatandaşların oraya en kolay şekilde ulaşması temin edilmektedir.

Depremin ardından evlerin hasar alması ve yıkılması halinde can kaybı meydana gelmektedir. AFAD aracılığıyla tespit edilen toplanma yerleri, depreme karşı en dayanıklı bölgelerden oluşmaktadır.

DEPREM SORGULANMA ALANI SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

AFAD toplanma bölgesi sorgulaması e-Devlet üzerinden gerçekleştirilmektedir. Acil toplanma yeri sorgulama için ilk olarak https://www.turkiye.gov.tr/afet-ve-acil-durum-yonetimi-acil-toplanma-alani-sorgulama adresine girilir.

Sayfadaki şehir, ilçe, mahalle/köy, cadde/sokak bilgi kısımlar doldurulmalıdır. Sorgula butonuna bastıktan sonra sayfada bir harita açılacak ve şahısların harita üzerinden bir nokta seçmesi istenecektir. Sayfa geldikten sonra adresle ilgili acil toplanma alan bilgileri yer alacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal