İstanbul'da 4.2 Büyüklüğünde Deprem!

İstanbul'da 4,2 şiddetinde bir deprem yaşandı. Saat 16.38'de yaşanan depremin hasar boyutu belirlendi.

24.09.2020-16:39 - (Son Güncelleme: 24.09.2020-17:26)

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından yapılan ve vatandaşı derinden sarsan açıklamaya göre, İstanbul'da 4,2 şiddetinde bir deprem gerçekleşti.

İSTANBUL'DA DEPREM Mİ OLDU?

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından paylaşılan verilere göre büyüklüğü 4.2 olarak kayıtlara geçen İstanbul depremi Marmara Denizi'nde 16.38'de yaşandı.

Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesinin 18,87 kilometre açığında yaşandığı tespit edilen depremin, deniz yüzeyinin yaklaşık 6,83 kilometre derinliğinde meydana geldiği rapor edildi.

Söz konusu sarsıntının ardından en çok merak edilen konulardan biri ''İstanbul'da deprem mi oldu, deprem olacak mı, İstanbul'da depreme dayanıklı semtler '' gibi konular oldu.

Büyüklüğü 4. 2 olan deprem nedeniyle İstanbul'da panik yapan vatandaşlar sokağa indi.

İstanbul'un panik olmasının ardından Valilik konuya açıklık getirerek sarsıntının detaylarını aktaran yazılı bir duyuru gerçekleştirdi.

Valilik ''Deprem kaynaklı herhangi bir olumsuzluk şu ana kadar bildirilmemiştir.'' ifadesini kullandı.

İstanbul Valiliği ''AFAD Başkanlığı'ndan alınan bilgiye göre saat 16.38 Marmara Denizi'nde Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesi açıklarında 4,2 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir.  Deprem İstanbul'da da hissedilmiştir.

Deprem kaynaklı herhangi bir olumsuzluk şu ana kadar bildirilmemiştir.  İstanbul, Tekirdağ/ Marmaraereğlisi ve hissedilen tüm il ve ilçelerimize geçmiş olsun.'' açıklamasını yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal