Denizde Ölüme Terk Edilen Sığınmacı İkiz Bebek Dünyaya Getirdi

Yunan askerleri tarafından dövülerek suya atılan 22 yaşındaki Zaynab Samua, 'Hamileliğime rağmen beni suya ittiler’ açıklamasında bulundu. Samua, sığınmacı olarak çıktığı yoldan 2 gün sonra ikiz bebek dünyada getirdi.

02.12.2021-10:48 - (Son Güncelleme: 02.12.2021-13:14) Denizde Ölüme Terk Edilen Sığınmacı İkiz Bebek Dünyaya Getirdi

22 yaşındaki anne, Ege Denizi’nde cankurtaran sandalında mahsur kaldığında ölümle burun buruna geldiğini ifade etti. Yunan Sahil Güvenlik birimleri tarafından Senegalli kadınla birlikte 11 sığınmacının, Türk karasularına doğru itildiği belirtildi.

HAMİLELİĞİNİ BİLE BİLE SUYA İTTİLER

Yunan askerleri tarafından dövülerek suya atılan 22 yaşındaki Zaynab Samua, 'Hamileliğime rağmen beni suya ittiler’ dedi. Samua, sığınmacı olarak çıktığı yolda denizde mahsur kaldığı anda ölümün gözlerinin içine baktığını söyledi. 

22 yaşındaki Zaynab Samua, Türk Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Hamile olduğu belirlenen Samua, Türkiye’nin batısında yer alan İzmir ilindeki bir hastaneye tedavi edilmek üzere kaldırıldığı bildirildi.

İKİZ BEBEK DÜNYAYA GETİRDİ

Bebeklerini kucağına almaktan mutluluk duyan anne, gözyaşlarını tutamadı. Senegalli kadın, ikiz bebek dünyaya getirdiği erkek bebeklerine Hasan ve Hüseyin ismini verdi. 22 yaşındaki anne, Yunan askerlerinin sığınmacılara karşı insanlık dışı muamelesinden yakındığı dile getirdi. 

O SOĞUK DENİZDE ÖLÜMÜ GÖRDÜM

Senegalli kadın, teknelerinin Samos Adası’nda karaya çıkmasından hemen sonra Yunan askerlerinin şiddetinin başladığı ifade etti. 22 yaşındaki Zaynab Samua, olayla ilgili şu ifadeleri kullandı; ‘Yunan askerleri bizi gözaltına aldı, kıyafetlerimizi, pasaportlarımızı, telefonlarımızı aldı, sonra dövdü. Ayaklarımda ve vücudumda morluklar var. Hamileliğime rağmen beni ve başkalarını suya ittiler. Öleceğimi sandım. O soğuk denizde ölümü gördüm.’

Ege Denizi’nde mahsur bırakılan mültecilerin arasındaki Samua, Türk Sahil Güvenlik ve jandarma birliklerini gördükten sonra kurtulacağı konusunda umutlandığını söyledi. Senegalli kadın, ‘Türk hükümetine ve hastane personeline teşekkür ediyorum’ şeklinde konuştu. 

ANNE VE İKİZ BEBEKLERİN SAĞLIK DURUMU İYİ 

İkiz bebeklerin doğumunu gerçekleştiren Doktor Coşkun Armağan, bebeklerin doğum zamanında daha erken dünyaya geldiğini belirtti. Erken doğumdan kaynaklanan solunum sıkıntısı nedeniyle bebeklerin yoğun bakımda bir süre tutulduklarını ancak daha sonra taburcu edildiğini ifade etti.

İkiz bebeklerin dünyaya geldiği hastanede görevli olan bir diğer doktor Dr. Semih Küçükgüçlü, anne ve bebeklerin sağlıklarının iyi olduğunu dile getirdi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal